The Yellow Armada van Sophie Van Accom heeft op de Adecco Brussels Ekiden voor een nieuw Belgisch record bij de vrouwen gezorgd. Van Accom bereikte de finish na 02:28:49. Bij de mannen was de zege voor Willsports.be ProTeam van Isaac Kimeli.

Onder een stralend najaarszonnetje nam The Yellow Armada een verschroeiende start. Hanne Verbruggen lag bij de eerste passage al een handvol seconden voor op het schema voor het Belgisch record. Die kloof werd steeds verderd uitgediept. Na 02:28:49 bereikte slotloopster Van Accom de finish op de piste van het Koning Boudewijnstadion. Daarmee bleef ze ruim twee minuten onder de oude besttijd van 2:31:11.

"Super", glunderde de 29-jarige atlete uit Oost-Vlaanderen. "Op voorhand had ik zelf wat twijfels over dat record omdat ik nog maar anderhalve week aan het trainen ben, maar bij mijn ploeggenotes was het geloof in een goede afloop heel groot."

"Vandaag hebben we getoond dat we in de breedte een hele sterke ploeg hadden. Winnen op zo'n evenement als de Adecco Brussels Ekiden is altijd fantastisch. Ik hou echt van de sfeer tijdens zo'n wedstrijden in teams. De aankomst in het Koning Boudewijnstadion maakt het nog mooier."

Vierde zege op rij voor Kimeli

Bij de heren was de overwinning voor Willsports.be ProTeam na een spannend duel met Team Saucony. Na voortdurend wisselende posities gingen de slotlopers van beide teams zij aan zij de laatste zeven kilometer in. Daarin toonde Isaac Kimeli zich sterker dan Dries Basemans.

Willsports.be Pro Team kwam binnen in 02:07:51 en bleef een kleine minuut boven het Belgisch record, Team Saucony bereikte de finish na 2:08:07. De derde plaats was voor Racing Roba (02:14:48).

"Van begin tot einde was het een heel spannende wedstrijd", gaf Kimeli toe. "Even vreesde ik zelfs dat de overwinning vandaag niet voor ons zou zijn, maar dankzij een sterke teamprestatie konden we die eerste plaats toch nog binnen halen."

Kimeli maakte het als slotloper zelf af. Voor de Belg van Keniaanse afkomst is het al de de vierde overwinning op rij in de Adecco Brussels Ekiden. "Hopelijk kan ik daar volgend jaar nog een vijfde aan toevoegen. Dat we naast dat Belgische record grijpen, is geen ramp. Dat was vandaag geen doel voor ons."