De 6de editie van de Brugge Urban Trail® powered bij Liantis neemt op zondag 11 november duizenden deelnemers mee doorheen de magnifieke historische binnenstad. Dit jaar werd het parcours in een nieuw jasje gestoken. De inschrijvingen zijn geopend.

De organisatie pakt uit met een mooi en vernieuwd parcours. Geleidelijk aan zullen de nieuwe locaties bekend worden gemaakt. Toch wordt er al een tipje van de sluier gelicht. Nieuw is onder meer de passage doorheen de patisserieafdeling van de vermaarde gastronomische school Ter Groene Poorte. Bekende chefs als Sergio Herman, Wout Bru, Gert De Mangeleer en Dominique Persoone leerden hier de kneepjes van het vak. Daarmee verklappen we ook dat we voor het eerst een stukje net buiten het centrum verkennen. Daarnaast zijn het Bisschopshuis, de site Oud Sint-Jan en het Begijnhof klassiekers die in 2018 niet mogen ontbreken.

Deelnemers krijgen de keuze uit 5 of 10 kilometer en bovendien zijn ook wandelaars opnieuw meer dan welkom. Op deze manier kan iedereen genieten van deze prachtige Urban Trail. "De Brugge Urban Trail blijft meer dan lopen alleen. Opnieuw krijgen deelnemers de kans om al sportend nieuwe, weinig bekende Brugse locaties te zien. De nieuwe fietsverbindingen laten zelfs toe om via veilige afgescheiden paden kort even de binnenstad te verlaten", aldus burgemeester Renaat Landuyt.

"Sporten is meer dan je fysiek inspannen", zegt schepen van Sport Dolores David. "Het kan een manier zijn om de rijke verscheidenheid van Brugge te ontdekken. De reeds bekende locaties geven je inkijk in locaties waar op culinair en op cultureel vlak hoge toppen gescheerd worden."

Programma:
- 08u00: opening registraties en afhalen borstnummers
- 09u00-10u20: start in waves
- 12u30: finish laatste deelnemer
- 13u30: einde

Start: Markt
Finish: Burg

Bij inschrijving ontvangen de deelnemers een uniek loopshirt en een heerlijk ontbijt, aangeboden door Delhaize.