Plan International België, het goede doel van de Urban Trails

GOLAZO EN PLAN INTERNATIONAL BELGIË SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR VOOR GIRL POWER! SAMEN ZORGEN WE DAT MEISJES IN BENIN ZELF HUN TOEKOMST KUNNEN BEPALEN.

Copyright Plan International België

Laat meisjes uitgroeien tot sterke vrouwen door

Waarom investeert Plan International in meisjes?

Plan International België zet meisjesrechten hoog op de agenda. Dagelijks worden duizenden meisjes het slachtoffer van discriminatie en krijgen ze minder kansen, gewoon omdat ze meisjes zijn. Ook in Benin startte Plan International België een project zodat meisjes de kans krijgen om hun eigen pad uit te stippelen en dagelijkse obstakels (zoals kindhuwelijken of tienerzwangerschappen, maar ook taboes en tradities) te overwinnen. Dat doet Plan International in Benin via het opzetten van meisjesvoetbalploegen, workshops rond gelijke kansen én het organiseren van spaargroepen, zodat jonge vrouwen via een eigen zaak een inkomen verdienen en onafhankelijk hun leven kunnen uitbouwen.

Wat met jongens?

Ook jongens zijn actief betrokken bij het Girl Power-project in Benin. Want gelijkheid is pas mogelijk als iedereen samen aan meisjesrechten werkt. Jongens worden fervente verdedigers van gelijke rechten voor hun moeders, zussen en dochters. Jongens en meisjes nemen als gelijken deel aan de projecten van Plan International, want meisjes én jongens gaan een betere toekomst tegemoet als meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens.

Wie is Plan International België

De ngo Plan International België bouwt aan een rechtvaardige wereld die kinderrechten en gelijke kansen voor meisjes voorop stelt. Armoede, geweld, uitsluiting en discriminatie remmen het enorme potentieel van de meest kwetsbaren op deze aardbol: kinderen, meisjes en jonge vrouwen. Onder het motto 'Unlock the power of girls' zorgt Plan International België ervoor dat wereldwijd steeds meer meisjes de sleutel in handen krijgen om te kunnen leren, leiderschapsposities innemen en zelf beslissen over hun leven en toekomst.

Meer info op www.planinternational.be