Praktische info


Startlocatie en -uren


Bereikbaarheid & parking


Afhalen van je kaderplaatje


Bevoorradingen


Deelnamepakket voor elke deelnemer


Label "MV OK": zorgeloos fietsen voor vrouwen en mannen


Respecteer de wegcode en fiets proper!


Technische service


OvernachtingSPORTOGRAF.COM is de officiële fotoservice van de Ename Classic. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Hiernaast kan je na de tocht je persoonlijke foto's opzoeken!

Startnummer:

Daags voor het BK Wielrennen in Antwerpen wordt er voor de wielertoeristen een recreative tocht georganiseerd met start en aankomst aan het prachtige Havenhuis op het Zaha Hadidplein. Er worden drie parcours aangeboden van 55, 90 en 120km.

Voor het samenstellen van het parcours heeft de organisatie zicht laten assisteren door een gedreven fietster uit Antwerpen, Sylvie Uyttendaele. Sylvie heeft al heel wat op haar palmares. Ze was o.a. Queen of the Mortirolo (Italië) en werd vorig jaar knap 3de op de Tour Du Mont Blanc (330km).

"Fietsen in Antwerpen saai en gevaarlijk? Think again! Laat je overweldigen door de maritieme kathedralen en comfortabele fietspaden in de haven, een mental game met de wind op Oesterdam en op souplesse bollen door de Kalmthoutse Heide. 't Is in elk geval mijn favoriete vlucht van de urban jungle.", aldus Sylvie Uyttendaele.

De eerst en de laatste 15 à 20km zijn dwars doorheen de haven. We vragen jullie om gebruik te maken van de bestaande (vaak brede, soms bij lichten of sluizen smallere) fietspaden aangezien de wegen er naast vaak in slechte staat zijn.

Ontdek hier het parcours


Veilig sporten


Trainingsschema's MyEnergyLab


Voeding


Facebook