Matej Mohoric begon met een voorsprong van 30 seconden op Michael Matthews aan de slotrit van de BinckBank Tour en houdt er daarvan op het einde nog 5 over. "Deze eindzege in de BinckBank Tour is de mooiste zege uit mijn carrière", aldus de 23-jarige Sloveen.

"Het was close, maar het is gelukt", glunderde Mohoric (Bahrain-Merida). "In het begin van de rit hielden mijn ploegmaats alles onder controle en in volle finale heb ik zelf alle gaten gedicht toen het gevaarlijk dreigde te worden. Vooral Michael Matthews en Sören Kragh Andersen hebben het me lastig gemaakt. Het speelde ook in mijn voordeel dat er op twee fronten gestreden werd. Er waren heel wat voor het klassement ongevaarlijke renners die voor de ritzege gingen."

Ervaring op de kasseien had Mohoric niet, maar hij bracht het er uitstekend vanaf. "Ik heb ervan genoten, maar het was zwaar. Wie weet kom ik in de toekomst wel vaker koersen in België. Niet alleen de Ardense klassiekers, maar ook de koersen in het Vlaamse voorjaar. We zullen zien. De keuze om naar de BinckBank te komen dit jaar was weloverwogen. Tijdens de Giro mocht ik van de ploegleiding één koers uitkiezen waarin ik vol mijn kans mocht gaan. Ik koos voor de BinckBank Tour!"

"Het is de eerste keer dat ik een rittenkoers op mijn naam kan schrijven. Dit is dan ook de mooiste overwinning uit mijn carrière. Ja, zelf mooier dan mijn ritzeges in Vuelta en Giro", aldus een stralende Matej Mohoric, die enkele jaren geleden zowel bij de junioren als bij de beloften wereldkampioen werd en als één van de grootste talenten van het peloton geldt. Een mooie en verdiende eindwinnaar van de BinckBank Tour.