Michael Matthews kwam 5 seconden te kort om eindwinnaar te worden van de BinckBank Tour, maar dat kon het goede humeur van de Australiër van Team Sunweb niet temperen. De ritzege in Geraardsbergen deed hem bijzonder veel deugd na een ellendige periode.

"We waren naar de BinckBank Tour gekomen om op sprintzeges te mikken met Max Walscheid. Ikzelf en Soren Kragh Andersen waren aangeduid om voor het klassement te gaan", legde Matthews uit. "Vanmorgen stonden we allebei nog uitstekend gerangschikt. We hebben er alles aan gedaan om Matej Mohoric te bestoken, maar hij was bijzonder sterk. Soren heeft op het eind zijn eigen kansen opgeofferd, waardoor ik de kans kreeg vol voor de ritzege te gaan. Dat ik uiteindelijk 5 seconden te kort kom om Mohoric te onttronen is jammer, maar we hebben er echt alles aan gedaan. Ik zou niet weten waar we de voorbije week die seconden nog hadden kunnen rapen."

Het seizoen bracht tot dusver niet wat Matthews er vooraf van verwacht had. "Ik heb een ellendige periode achter de rug met een paar zware valpartijen en ziekte. Dat ik vandaag getoond heb dat ik het winnen nog altijd in mij hebt, doet enorm veel deugd. Hier heb ik hard voor gewerkt. Dit is een emotionele zege voor mij, en meteen ook nog een grote zege in een mooie koers. Ik hoop dat de toeschouwers langs de weg en de kijkers voor tv er de voorbije week even hard van genoten hebben als ik", besloot Matthews.