Lotto Soudal brengt met Tim Wellens een tweevoudige eindwinnaar van de BinckBank Tour aan de start van de enige WorldTour-rittenkoers van de Lage Landen. En de Belgische ploeg heeft nog meer troeven om uit te spelen.

Tim Wellens: "Ik voel me goed. De eindzege in de Ronde van Wallonië was goed voor het zelfvertrouwen en het is altijd leuk om te weten dat de conditie snor zit. Ik heb net nog enkele zware trainingsdagen achter de rug, dus ik hoop helemaal in orde te zijn om maandag de BinckBank Tour goed te starten. Ik kijk er alleszins naar uit!"

"Het doel is eindwinst, al zal het dit jaar niet makkelijk worden. De rit die ik meestal won (die in de Ardennen, nvdr), is weggelaten uit het parcours, waardoor het iets moeilijker wordt om een verschil te maken. Dit jaar hoef je geen goede klimmer te zijn om te kunnen winnen. Mijn grootste concurrent is het type renner dat in de massasprinten goed vooraan eindigt en een degelijke tijdrit in de benen heeft. De tijdrit en bonificatieseconden onderweg spelen dan ook een belangrijke rol in het algemene klassement. In de tijdrit dinsdag kunnen er al kleine verschillen gemaakt worden die het uiteindelijke klassement mee bepalen."

"De laatste twee etappes zijn wel wat lastiger, maar niet zwaar genoeg om voor echt grote tijdsverschillen te zorgen. Toch zullen ze ook een rol spelen en renners met klassementsambities en een relatief minder goede sprint of tijdrit zullen daar iets ondernemen. Ook ik ga in die etappes zeker iets proberen, maar veel zal afhangen van het koersverloop."

Sportdirecteur Frederik Willems: "We hebben dankzij Tim Wellens al twee keer de eindzege mee naar huis genomen, maar dit jaar komt het nog meer aan op details. Het wordt geen makkelijke BinckBank Tour en omdat er geen Ardennenrit meer is, zal de eindwinst van de bonificaties afhangen. Al is de laatste rit naar Geraardsbergen, dit jaar bijna 220 kilometer lang, ook niet te onderschatten. En dan moeten we uiteraard nog rekening houden met het typische Belgische weer dat voorspeld wordt."

"Zowel in het klassement als in de massasprints hebben we meerdere opties om uit de spelen. Voor de eindwinst hebben we natuurlijk Wellens, maar ik acht ook regerend Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts in staat om dinsdag na de tijdrit de leiderstrui te nemen. Victor heeft toegeleefd naar het EK en zich op hoogte voorbereid. Hij zit conditioneel dus heel goed en als hij de tijdrit naar zijn hand kan zetten, zie ik hem de leiderstrui lang vasthouden. Voor de massaprints kunnen we rekenen op Jasper De Buyst en Jens Debusschere, die in de Ronde van Wallonië recent weer zijn snelle benen toonde en naar een ritzege spurtte."