Op zondag 19 augustus gaat de slotrit van de BinckBank Tour van Lacs de l'Eau d'Heure naar Geraardsbergen. Met de Muur en de (Gouden Kilometer op de) Bosberg wordt dit een etappe waar het hart van elke wielerfan nu al sneller van begint te slaan!

De slotrit van de Binckbank Tour is 200 km lang en gaat over een glooiend parcours. De etappe start met een plaatselijke ronde van +/- 14 km rond de mooie meren van Eau d'Heure, waar Philippe Gilbert in 2016 Belgisch kampioen werd, alvorens definitief door te rijden richting Geraardsbergen.

In Geraardsbergen - dankzij de Muur en zijn rijke geschiedenis wellicht de meest tot de verbeelding sprekende wielerstad van België -  zullen de renners drie lokale ronden rijden. Zo krijgen de duizenden toeschouwers langs de kant van de weg een maximale ervaring voorgeschoteld.

Met de beklimmingen van de Denderoordberg, de Vesten, de Muur, de Kapelmuur, de Bosberg en de Onkerzelestraat zal er gegarandeerd een topcoureur op het podium staan te blinken in Geraardsbergen. De Bosberg zal een cruciale rol spelen in de slotrit, want daar ligt ook de Gouden Kilometer. Hier zou de eindstrijd wel eens in een definitieve plooi kunnen gelegd kunnen worden.