De BinckBank Tour is vandaag aan de laatste etappe toe. Voor in Geraardsbergen de strijd om rit- en eindzege losbarst, blikken wij nog even terug op de zesde etappe.

HET REGENT EN DAAR IS TIM WELLENS


Het gaat als een rode draad door de carrière van Tim Wellens: als het slecht weer is, dan voelt de kopman van Lotto-Soudal zich helemaal in zijn sas. Ook in de BinckBank Tour. Twee jaar geleden werd de zesde etappe met aankomst in Houffalize geteisterd door een kleine zondvloed, gisteren reed het peloton opnieuw een hele dag in de regen. Twee keer op de afspraak: Tim Wellens. Vandaag wordt er voor de Belg in Geraardsbergen jammer genoeg geen regen voorspeld. 

LEKKE BAND NEKT SAGAN

Voor de derde dag op rij stond er een taart voor de honderdste profzege van Peter Sagan klaar, voor de derde keer kreeg ze een andere bestemming. De Slovaak beantwoordde in de finale nochtans vlot de aanval van Tim Wellens, maar werd dan genekt door een lekke band. Sagan probeerde uit de achtergrond nog terug te komen, maar had te veel tijd verloren. Weg kansen op de ritzege, weg kansen op het eindklassement. 

SECONDENSPEL TUSSEN DUMOULIN EN WELLENS

Vier seconden, dat is bij het ingaan van de slotetappe het verschil tussen Tom Dumoulin en Tim Wellens. Niet veel, maar volgens Wellens wordt het moeilijk om die zondag nog ergens goed te maken. "De Gouden Kilometer? Ik zal Tom daar niet kunnen lossen en in het beste geval kom ik dan nog één seconde te kort." Benieuwd of Lotto-Soudal toch nog met een ander tactisch plannetje op de proppen komt.