Tim Wellens heeft voor de derde keer in zijn carrière de zesde etappe in de BinckBank Tour gewonnen. De kansen op een derde eindzege schat de renner van Lotto-Soudal klein in.

"Ik kende het parcours nog van twee jaar geleden", sprak Wellens. "Mijn vader is in mijn plaats nog komen verkennen. (lacht) Op een elektrische fiets heeft hij Sep Vanmarcke toen nog ingehaald."


GELUK GEHAD MET LEKKE BAND VAN SAGAN

In de finale toonde Wellens zich sterker dan Dumoulin. "Alles viel vandaag in de juiste plooi. In de finale voelde ik me beter dan Tom. Als ik in de laatste rechte lijn het tempo hoog genoeg hield, wist ik dat de zege binnen was. Ik heb wel geluk gehad dat Sagan nog lek reed. Op dit parcours was het onmogelijk geweest om hem er af te rijden. Zonder tegenslag staat hij hier vandaag in de leiderstrui."

In het algemeen klassement wordt Wellens tweede, op vier seconden van leider Dumoulin. Greg Van Avermaet volgt op de derde plaats al op 46 seconden. Het lijkt zondag in Geraardsbergen dus een tweestrijd Wellens-Dumoulin te worden. De kansen op een derde eindzege schat de Limburger echter niet hoog in. 

"Vier seconden is niet veel, maar ik zie niet in waar ik die nog kan goed maken. De Gouden Kilometer? Tom zal daar niet lossen. In het beste geval maak ik daar drie seconden goed, dan kom ik nog steeds een seconde te kort voor de eindzege. Gelukkig staan de klassieke renners al op een respectabele afstand. Als ik hen was, zou ik niet meer aan de eindzege denken. In droge omstandigheden zal het klassement niet veel meer veranderen."

KNOP SNEL OMGEDRAAID NA DE TOUR

Voor Wellens is zijn overwinning een opsteker na een teleurstellende Ronde van Frankrijk. "Na de Tour zat ik even met twijfels, maar ik heb de knop heel snel kunnen omdraaien. Vanwege de hitte in het zuiden van Frankrijk was de voorbereiding niet wel niet ideaal en moest ik vaak om zes uur al op de fiets om te gaan trainen."