Tom Dumoulin heeft in de zesde rit van de BinckBank Tour de leiding in het algemeen klassement overgenomen van Lars Boom. In de rit strandde hij op een tweede plaats achter Tim Wellens. "Het was op, dus ik ben blij dat ik de leiderstrui nog heb", was hij achteraf toch tevreden.

Tom Dumoulin had in eerste instantie geen antwoord op de demarrage van Tim Wellens. Kort daarna maakte hij alsnog de oversteek. "Ik sloot in de Binck Gouden Kilometer aan bij Wellens, maar ik voelde me niet geweldig. Het was ook erg koud. Ik wist echter dat mijn marge voldoende was en kon af en toe nog overnemen. In de laatste vier kilometer was het echt op. Ik kon niks anders dan volgen. Ik ben dan ook blij dat ik tot de finish bij Wellens kon blijven."

Hij nam zo de leiding in het algemeen klassement. "Dat is natuurlijk mooi. We hebben een goede ploeg, maar mijn voorsprong is beperkt. Wellens staat slechts vier seconden achter, dus het wordt morgen een spannende slotrit. Wellens gaat het me ongetwijfeld lastig maken. Het is aan mij om te volgen. Ik kan niet veel anders dan me alleen op Wellens focussen."