Om 11u00 beginnen de renners in Riemst aan de koninginnenrit richting Houffalize. Wij blikken eerst nog even terug op de vijfde etappe van de BinckBank Tour.

SAGAN BESLIST MEE OVER WINST EN VERLIES


Een bedrijvige Peter Sagan haalde in de finale van de etappe met start en aankomst in Sittard-Geleen in eerste instantie alle aanvallers terug, maar bij de poging van Lars Boom hield de Slovaak de benen even stil. De wereldkampioen wilde niet opnieuw de kastanjes uit het vuur halen en spurtte uiteindelijk naar de tweede plaats. "Ik was het beu. Ach, dat is wielrennen zeker. Gelukkig ben ik nog steeds jong en knap", relativeerde Sagan na de finish.

REVANCHE VOOR BOOM

Hij kan het dan toch nog. Na een mislukt voorjaar en een gemiste Nederlandse titel pakte Lars Boom in het Tom Dumoulin Bike Park zijn eerste overwinning van het seizoen. De Nederlander neemt zo een klinkende revanche na een moeilijke periode en bewijst dat zijn rol in het peloton nog niet is uitgespeeld. 

FAVORIETEN OP POST, TERPSTRA LAAT ZICH VERRASSEN

In het elitegroepje dat in Sittard-Geleen voor de dagzege streed, waren bijna alle favorieten op post: Sagan, Van Avermaet, Dumoulin, Gilbert, Naesen, Boom, Vanmarcke, Wellens, Bakelants en Keukeleire. Het belooft dan ook een spannend slotweekend te worden. Alleen titelverdediger Nike Terpstraliet zich verrassen en verloor 46 seconden. Tiesj Benoot had, net als in de tijdrit in Voorburg, af te rekenen met pech. 

VEEL VERTROUWEN BIJ SUNWEB

Tom Dumoulin kon dan wel niet winnen in het naar hem vernoemde Bike Park, bij Team Sunweb hebben ze wel veel vertrouwen in de kansen op de eindzege van de Giro-laureaat. Op vijftig kilometer van de streep dropte de brigade van Iwan Spekenbrink een eerste bommetje. Bijna was latere winnaar Lars Boom één van de grootste slachtoffers.