Het zag er vrijdag even naar uit dat Lars Boom de goede vlucht had gemist, maar met een solo in de slotkilometers reed de Nederlander toch naar ritwinst en de leiderstrui. "Mijn kansen op eindwinst? De etappe van morgen zal beslissend zijn."

In eerste instantie had Lars Boom vrijdag de slag gemist. Samen met de Zwitser Stefan Küng kwam hij in een tweede groep te zitten. "Ik zat achter een valpartij toen het peloton uiteen viel", verklaarde Boom. "Dankzij die lekke band van Küng kon ik mee terugkeren en daarna ben ik vooraan gebleven. Op twee kilometer van het einde zag ik mijn kans om aan te vallen. Een aanval op het perfecte moment. Ik kan begrijpen dat Sagan niet alle werk in de achtergrond wilde opknappen. Dat is vandaag mijn geluk geweest."

Boom neemt dankzij zijn overwinning ook de leiding in het algemeen klassement. Daarin heeft hij een voorsprong van twee seconden op Peter Sagan en acht op Tom Dumoulin. Over zijn kansen op de eindzege is hij iets voorzichtiger. "De etappe van zaterdag zal beslissend zijn. Ze is iets minder zwaar dan de voorbije jaren, maar als de lichtgewichten aanzetten, wordt het voor mij moeilijk om te volgen. Ik weeg 10 kilo meer. De vorm is goed, maar na de opgaves van Wagner en Leezer missen we twee belangrijke pionnen."

De overwinning in Sittard-Geleen maakte veel emoties los bij Lars Boom. "Deze overwinning brengt veel blijdschap met zich mee. Het voorjaar verliep niet zoals gehoopt. Ik word daarna net geen kampioen van Nederland. Dan is het geweldig dat nu alles wel op zijn plaats valt. Na een lastige periode waarin ik twijfelde aan mezelf was de wil om te winnen zo groot."