De karavaan van de BinckBank Tour houdt vandaag halt in Lanaken. Voor de renners in Belgisch Limburg de start nemen, blikken wij nog even terug op de derde etappe.

HOOG WINSTPERCENTAGE VAN SAGAN


De zegeteller van Peter Sagan staat in deze BinckBank Tour al op twee overwinningen. De Slovaakse wereldkampioen trekt daarmee de lijn van vorig jaar gewoon door. In 2016 was Sagan al twee keer aan het feest, waardoor de renner van Bora-Hansgrohe aan een fraai gemiddelde zit van 4 zeges op tien ritten. Een percentage dat hij deze ronde nog wat omhoog kan duwen. 

TOPSPRINTERS (NOG) NIET OP DE AFSPRAAK (BIS)

Net als maandag in Venray was het in Ardooie zoeken naar de topsprinters in de voorste gelederen van het peloton. Opnieuw geen Kittel, Greipel, Démare of Viviani. Dylan Groenewegen reed voor de tweede keer als vierde over de streep en legde nadien de vinger op de wonde. "De vermoeidheid van de Tour zit toch nog in de benen." Heeft die uitsluiting in de Ronde van Frankrijk toch nog een voordeel voor Sagan. 

ALLEGAERT EN REINDERS VECHTEN OM STRIJDLUST

Met Piet Allegaert en Elmar Reinders zaten er woensdag twee aanvallers van maandag opnieuw in de goede vlucht. Hun doel: punten sprokkelen voor het Primus Strijdlustklassement. De renner van Sport-Vlaanderen Baloise nam voorlopig alle Primus Checkpoints voor zijn rekening, maar hij kan de komende dagen best zijn Nederlanse collega van Roompot in het oog houden. 

SAGAN GUNT BODNAR LOTTO-PUNTENTRUI

Opmerkelijk: niet Stefan Küng of Peter Sagan maar Maciej Bodnar droeg woensdag de Lotto-puntentrui. De Pool stond na de tweede etappe derde in het puntenklassement, maar Küng stond aan de start in zijn groene Binck-leiderstrui en als tweede in het klassement had wereldkampioen Sagan de vrije keuze om zijn regenboogtrui aan te trekken.