De teller van Peter Sagan staat na drie dagen BinckBank Tour al op twee overwinningen. In de sprint nam de Slovaak makkelijk de maat van zijn concurrenten, maar Sagan schat zijn overwinning wel hoog in.

"Het was een typische Belgische wedstrijd vandaag", sprak de wereldkampioen. "Een zware, hectische wedstrijd die veel weg had van een voorjaarsklassieker. Zelfs zonder wind werden er al snel vooraan in het peloton treintjes gevormd. Het was 180 kilometer lang echt koers. Op het einde zorgden regen en wind voor een extra uitdaging. Ik ben blijk dat ik met de hulp van mijn ploegmaats bij Bora-Hansgrohe opnieuw kon winnen."

In het algemeen klassement maakt Sagan een klein sprongetje vooruit. De wereldkampioen volgt nu op vijf seconden van leider Stefan Küng. "Ik heb nu een goede uitgangspositie. Vorig jaar heeft de laatste etappe beslist over winst en verlies en de volgende dagen kan er nog zoveel gebeuren. Het heeft dan ook geen zin om er nu al mijn hoofd over te breken. Mijn concurrenten? (lacht) Alle renners in het peloton."

Toch beseft Sagan dat het een secondespel kan worden. "De voorbije dagen hebben de vluchters de bonificaties gepakt in de Binck Gouden Kilometer, maar als er geen ontsnapping is, kunnen die sprints zeker interessant worden."

De zegeteller van Sagan staat intussen op 99 profzeges. Komt nummer 100 er nog deze week tijdens de BinckBank Tour? "Ach, misschien komt die er morgen al, maar voor hetzelfde geld kan ik er ook nog twee jaar op wachten."