Peter Sagan heeft zichzelf opgevolgd als winnaar in Ardooie. De wereldkampioen nam in de sprint de maat van Edward Theuns en Rudy Barbier. Stefan Küng blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Het peloton vertrok onder massale belangstelling op de Grote Markt in Blankenberge. Twee kilometer na de officiële start vormde zich een kopgroep van vijf renners. Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Sander Cordeel (Veranda?s Willems-Crelan), Kristijan Koren (Cannondale Drapac Pro Cycling Team), Elmar Reinders (Team Roompot-Nederlandse Loterij) en Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert).

Het kwintet kreeg een maximale voorsprong van 3'46". Onderweg sprokkelde Allegaert opnieuw de nodige punten voor het Primus Strijdlustklassement. Reinders probeerde hem nog te bedreigen, maar na vier gewonnen tussensprints scoort Allegaert een perfect rapport en verstevigt hij zijn leiderspositie.

Het peloton speelde kat en muis met de vluchters. De voorsprong ging op en neer als een jojo, e sprintersploegen wilden een scenario zoals vorig jaar absoluut vermijden. In een chaotische slotfase sprintte Peter Sagan al slalommend voorbij de vluchters naar de overwinning. Het liedje van de aanvallers eindigde deze keer op zes kilometer van de streep.

De sprintersploegen kregen hun treintjes echter niet op de rails. Jean-Pierre Drucker probeerde met een aanvalspoging in de slotkilometer te profiteren van de wanorde, maar de Luxemburger kon de sprint niet ontlopen. In een klein groepje toonde Peter Sagan zich net als in Venray de sterkste. De wereldkampioen won met ruim verschil van Edward Theuns en Rudy Barbier.