De renners zetten vandaag koers van Blankenberge richting Ardooie. Wij blikken eerst nog even terug op de tweede etappe.

GOK VAN SPECIALISTEN PAKT GOED UIT


Veel hardrijders lieten zich maandag in het slot van de eerste etappe in Venray bewust uitzakken om een dag later een vroeg startuur te krijgen in de tijdrit in Voorburg omdat er in de namiddag slecht weer werd voorspeld. Een strategie die loonde. Van de specialisten die later op de dag aan de bak moesten, kon alleen Belgisch kampioen zich nog in de top tien wringen. De top vijf lag al vroeg op de dag muurvast. 

GILBERT IS KWAAD OP ZICHZELF

Philippe Gilbert had zich maandag niet laten uitzakken en was kwaad op zichzelf. "Wij hadden niet naar het weerbericht gekeken", gaf de renner van Quick Step Floors toe. "Een fout van mezelf en de ploeg." Het kostte Gilbert een mooie uitslag en goede uitgangspositie voor een algemeen klassement. In de regen werd hij 21ste op 26 seconden van winnaar Stefan Küng. Een knappe uitslag gezien de omstandigheden.

VAN EMDEN DOET ZICHZELF DE DAS OM 

Ook voor Jos Van Emden, tiende op 17 seconden, had er dinsdag in Voorburg meer ingezeten. De Nederlander van Lotto NL-Jumbo had uitzicht op de dagzege, maar nam op 150 meter van de streep de verkeerde afslag. "We hadden het parcours nochtans drie keer verkend", klonk het bij de ploegleiding. 

OPNIEUW GEEN TIJDRITZEGE VOOR TONY MARTIN

Wereldkampioen Tony Martin had in Voorburg geen geluk met de weersomstandigheden en kwam bovendien ten val in dezelfde bocht waar Katusha-ploegmaat Nils Pollitt twee minuten eerder het asfalt raakte. Het blijft dan ook wachten op zijn eerste zege in een internationale chronoproef na zijn wereldtitel in Qatar. Martin schreef de Duitse titel nog wel op zijn naam, maar op alle andere afspraken moest hij het onderspit delven.