Stefan Küng heeft dinsdag lang moeten wachten tot de definitieve bevestiging, maar de vreugde was er bij de Zwitser niet minder om. "Ik ben enorm opgelucht", zei de 23-jarige renner van BMC na afloop.

Stefan Küng ging net als de meeste tijdritspecialisten vroeg op de dag van start. In tegenstelling tot de renners die later vertrokken, hadden zij meer geluk met de weersomstandigheden. "Toch moest ik ook de juiste balans zien te vinden onderweg", zei de winnaar na afloop. "Het wegdek was namelijk al nat en het parcours bevatte lastige bochten."

Dat hield hem niet van de zege. "Vooraf heb ik heb de tijdrit goed gevisualiseerd en dat heeft het verschil gemaakt. Ik ben een renner die graag in de regen rijdt, maar de omloop was vandaag zeker niet te gevaarlijk. Je bepaalt als renner zelf hoeveel risico je neemt. In principe schuilt achter elke bocht gevaar. Vandaag klopte echter alles bij mij en daar ben ik erg blij mee. Ik versla hier immers de wereldtop van het tijdrijden."

Voordat hij zeker was van de overwinning, moest hij echter eerst lange tijd wachten. Die tijd heeft hij echter uitstekend benut. "Ik heb eerst even losgefietst, want de komende dagen volgen nog een aantal lastige ritten. Bovendien wil ik die leiderstrui zo lang mogelijk behouden."

Küng haalde ook nog een boek boven. "Tijdens een ronde heb ik altijd wat mee om te lezen. Ideaal tijdens de verplaatsingen met de bus. Zo had ik tijdens het wachten ook wat extra afleiding. Mijn vriendin stuurde me nog een sms dat ze nerveus was, maar dankzij dat boek kwam ik tot rust."