De renners werken vandaag in Voorburg een individuele chronoproef van negen kilometer af. Wij blikken eerst nog even terug op de eerste etappe.

TOPSPRINTERS (NOG) NIET OP DE AFSPRAAK


Veel mooie namen in de top tien en een fantastische winnaar gisteren in Venray, toch was er een opvallende vaststelling na de eerste etappe van de BinckBank Tour. Topsprinters Marcel Kittel, André Greipel, Arnaud Démare en Elia Viviani mengden zich nooit in de debatten om de ritzege. De snelle jongens moeten echter niet vrezen. Woensdag volgt er in Ardooie al een nieuwe uitgelezen kans om revanche te nemen.

TIJDRIJDERS VOLGEN HET WEERBERICHT

Tweede opvallende vaststelling: de tijdritspecialisten in het peloton hadden het blijkbaar op het laatste plaatsje van het peloton gemunt. Matthias Brändle, Stefan Küng, Jos Van Emden, Tom Dumoulin, Alex Dowsett en vice-Europees kampioen Maciej Bodnar eindigden allemaal dicht bij elkaar in de laatste twintig. Geen toeval. Volgens de weerberichten zou het deze namiddag kunnen regenen in Voorburg, een vroege starttijd kan dan een wereld van verschil betekenen. 

DE VREESE SPEELT HET SLIM IN BINCK GOUDEN KILOMETER

De Binck Gouden Kilometer zorgde in de eerste etappe nog niet voor strijd tussen de klassementsmannen, maar Laurens De Vreese maakte er wel dankbaar gebruik van om zich in de kijker te rijden. Zonder al te veel tegenwerking verzamelde de renner van Astana negen bonificatieseconden. Goed voor een tweede plaats in het algemeen klassement, net achter Peter Sagan. Aandacht voor ploeg en renner verzekerd, straks in de individuele tijdrit.