Eén duizendste van een seconde, dat was maandag in Venray het verschil tussen Peter Sagan en Phil Bauhaus. "Pas na vijf minuten was ik zeker van mijn overwinning", sprak de wereldkampioen.

De 27-jarige Sagan bleef in Venray met een ultieme jump maar net Bauhaus voor. "Het was erg 'close'", gaf de renner van Bora-Hansgrohe toe. "Wanneer ik wist dat ik gewonnen had? Ik was helemaal niet zeker van mijn zaak. Mijn lichaam kwam als tweede over de streep, maar mijn fiets was net iets sneller. Het duurde vijf minuten voor ik wist dat ik gewonnen had."

Hoe Sagan de aanloop naar de sprint beleefde? "Mijn ploeg heeft goed werk geleverd. Ik had hen gewaarschuwd dat we aan het rondpunt op 500 meter helemaal vooraan moesten zitten. Zij hebben hun taak perfect uitgevoerd. Daarna wilde ik niet als eerste aan de sprint beginnen en liet daarom twee andere jongens passeren om in hun slipstream mee te gaan en zo de overwinning te pakken."

Wat verwacht de Slovaak van het vervolg van de BinckBank Tour? "Ik ga proberen om zo lang mogelijk de leiderstrui te verdedigen. Dat zal echter morgen al een lastige klus worden met een individuele tijdrit van negen kilometer. Er zijn veel sterke hardrijders aanwezig. Hopelijk verlies ik niet te veel tijd."