Peter Sagan zit niet meer in de Tour... maar binnenkort wel in de BinckBank Tour! Op 7 augustus zal de wereldkampioen in Breda aan de start staan van de Belgisch-Nederlandse WorldTour-rittenkoers.

Ploegleider Patxi Vila van Bora-Hansgrohe bevestigde de deelname van Sagan aan de BinckBank Tour dinsdag in een interview met het Amerikaanse wielermagazine Velonews.

De 27-jarige Slovaak werd vorige week uit de Tour de France gezet door de jury, die hem schuldig achtte aan de val van Mark Cavendish tijdens de sprint van de vierde etappe. Sagan, vijfvoudig winnaar van het puntenklassement in de Tour, moest voor straf de Franse etappekoers verlaten. Hij had een dag eerder nog de derde rit gewonnen.

De BinckBank Tour start maandag 7 augustus in Breda en komt zondag 13 augustus aan in Geraardsbergen. Voor Sagan past de BinckBank Tour perfect in zijn voorbereiding op het WK in het Noorse Bergen, waar hij voor de derde keer op rij wereldkampioen wil worden. Ook vorig jaar tekende Sagan present in de BinckBank Tour.