Sport Vlaanderen-Baloise, Roompot-Nederlandse Loterij en Veranda's Willems-Crelan, dat zijn de ploegen die nu al zeker mogen zijn van een wildcard voor de BinckBank Tour, de UCI WorldTour wedstrijd door België en Nederland van 7 t.e.m. 13 augustus.

De BinckBank Tour heeft, als UCI WorldTour wedstrijd, de garantie dat alle WorldTour-ploegen aan de start staan. Daarnaast kan het zelf een beperkt aantal ploegen uitnodigen om deel te nemen. De organisatie maakt vandaag de komst bekend van drie ploegen met jonge beloftevolle renners uit België en Nederland.

"Zowel Sport Vlaanderen-Baloise als Roompot-Nederlandse Loterij zijn Pro-Continentale ploegen die vol inzetten op opleiding en de betere jongeren proberen kansen te geven in grote wedstrijden. Uiteraard willen we hen de kans geven dat ook in de enige meerdaagse WoldTour-wedstrijd in eigen land te doen", zo stelt koersdirecteur Rob Discart.

"Veranda's Willems-Crelan van zijn kant heeft zich in recente wedstrijden in België heel nadrukkelijk getoond en heeft veel ambitie voor de BinckBank Tour, niet in het minst met Wout Van Aert als één van de speerpunten. Wout bewees dit jaar al in tal van wegwedstrijden zijn klasse, met o.m. winst in de Elfstedenronde in Brugge", vervolgt Discart.