In de Oude Pastorij in Essen is donderdagmiddag de slotetappe van de BinckBank Tour voorgesteld in aanwezigheid van burgemeester Gaston Van Tichelt en koersdirecteur Rob Discart. De slotetappe loopt tussen Essen en Geraardsbergen en vindt plaats op zondag 13 augustus.

Na een afwezigheid van vier jaar is Essen weer opgenomen in het parcours van de BinckBank Tour. "We zijn uitermate blij dat we hier in Essen opnieuw kunnen uitpakken met een groots wielerevenement op de weg, naast onze gekende veldrit", geeft burgemeester Van Tichelt (CD&V) mee. "Wij willen er die zondag 13 augustus een heuse feestdag van maken. De startfaciliteiten zijn gelegen aan het gemeentehuis. Daarna maken de renners een lus rond Essen met passages aan de Spijker en Wildert waar op dat moment de oogstfeesten plaatsvinden."

STYBAR EN SAGAN

Vier jaar geleden werd Zdenek Stybar, die lang in Essen heeft gewoond, eindlaureaat van deze rittenkoers. "Essen heeft een band met Zdenek maar dat hebben wij ook met Peter Sagan. Hij is afkomstig van Zilina en laat dat nu net de zustergemeente van Essen zijn", lacht Van Tichelt.

De slotetappe van Essen naar Geraardsbergen zal zowat 210 kilometer lang zijn. De finale speelt zich af op en rond de Vesten van Geraardsbergen. "We zullen die traditie ook dit jaar behouden", geeft koerdirecteur Rob Discart mee. "We zijn alvast blij dat we opnieuw Essen aandoen. Het contract loopt over één jaar maar kan natuurlijk altijd opengebroken worden. Door ons statuut, rittenkoers in de WorldTour, zijn we zeker dat de beste teams aan de start zullen staan. Dat wil zeggen de achttien WorldTourteams. Wellicht vullen wij het deelnemersveld nog aan met drie professioneel continentale teams. Wie startrecht krijgt, kan ik nu nog niet zeggen."

🚴Vers van de pers! Het contract tussen #Essen en Golazo, de organisatoren van de #Binckbanktour werd vandaag...

Geplaatst door Gemeente Essen op donderdag 27 april 2017