Dat was het dan... De 2018 editie van de Belgian Hockey Finals ligt alweer achter ons. En het was goed!

In de Audi Hockey League wisten de heren van Dragons alle zelfverklaarde "specialisten", die unaniem Waterloo Ducks als favoriet voor de titel zagen, het zwijgen op te leggen. De ploeg uit Brasschaat was oppermachtig, greep zijn tegenstander bij de keel vanaf het begin en liet niet los. De vierde titel op rij is dan ook zeker niet gestolen. Het bewijst wel opnieuw dat finales spelen een vak op zich is en los staat van het typische kampioenschap van de regelmaat.

Dragons was donderdag in de eerste finale met 5-1 veel te sterk voor een tegenvallend Watducks. Zondag ging de wedstrijd veel meer gelijk op, maar ook in deze terugwedstrijd van de finale werd het ritme gedicteerd door de regerend kampioen Dragons die meer "goesting" etaleerde dan hun tegenstanders. In de laatste minuut van de tweede finale zondag wist Waterloo Ducks er nog 4-4 van te maken maar het kalf was reeds verdronken. Dragons verlengt zijn titel en pakt zo een 4e landskampioenschap op rij en hun 11e in totaal. Een uitzonderlijke prestatie!

In de Belfius Hockey League wisten de dames uit Waterloo het verdriet van het verlies bij de heren snel om te zetten in de vreugde van een 1e titel ooit voor de dames van de club uit Waals-Brabant. Donderdag wist Waterloo Ducks de 1e finale te winnen met een 1-0 van het meer ervaren Antwerp. Afgelopen zondag was de 1-1 dan ook voldoende om de 1e landstitel ooit binnen te rijven ten koste van Antwerp. Vreugde en verdriet lagen opnieuw dicht bij elkaar.

Zo had deze editie van de Belgian Hockey Finals een beetje van alles. Mooi weer en een beetje regen. Uitzinnige vreugde en stil verdriet. Een club die zijn 4e titel op rij pakt en een die de 1e ooit won. Volgend jaar zijn we terug...