Waterloo Ducks heeft donderdag de heenwedstrijd van de finale van de Play-offs van de Belfius Hockey League gewonnen. De Waals-Brabantse vrouwen klopten op de terreinen van Braxgata in Boom Antwerp met 1-0.

Halfweg stond de eindstand al op het bord. France De Mot nam voor Waterloo de winnende treffer voor haar rekening. Zondag (15u30) staat de return op de planning. Omdat door een reglementswijziging niet het doelpuntenverschil maar het aantal zeges telt, valt na een eventuele Antwerpse oevrwinning de beslissing na shoot-outs. Als Waterloo daarentegen opnieuw wint of de partij eindigt onbeslist, gaat de titel naar de Ducks.

"We hebben hard gevochten en stonden er op defensief vlak", reageerde Waterloo-coach Lisa Letchford. "Zondag zullen we opnieuw ons eigen spel spelen. Of we mikken op een draw? Helemaal niet. Alleen misschien kort voor het einde, als het nog gelijk staat." Haar collega aan de overzijde, Sofie Gierts, beseft dat er nog werk aan de winkel is. "We hebben een heel slechte match op de mat gebracht, waardoor we nu maar één keuze hebben: de return winnen."