We mogen ons gaan opmaken voor de Belgian Hockey Finals deze week! Bij de heren in de Audi Hockey League zijn het de verwachte twee teams die in de finale zullen mogen strijden voor de titel. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.... kortom niet zonder shoot-out.

Racing leek goed op weg hun zwarte beest Dragons eindelijk te gaan verslaan. Thuis werd het 2-1 en de ploeg uit Brasschaat leek niet in hun gebruikelijke play off vorm. Maar in het park van Brasschaat werd de nederlaag recht gezet met opnieuw een 2-1 en in de shoot-out waren de draken het koelbloedigst. Dragons kan zich dus gaan opmaken om hun titel te verlengen.

Maar dat is verre van een gestreden strijd. Want in de andere halve finale was het Waterloo Ducks dat uiteindelijk boven is komen drijven. Ook in deze halve finale ging het echter niet van zelf. In de eerste wedstrijd sleepte de favoriet Watducks er op het laatste moment nog een gelijkspel uit tegen LĂ©opold en ook de terugwedstrijd eindigde gelijk. Dus ook hier moesten shoot-outs de beslissing brengen. Zo kregen de Belgian Hockey Finals hun gedroomde finale met de 2 sterkste teams van de reguliere competitie: Waterloo Ducks vs Dragons!

De dames in de Belfius Hockey League zorgden wel voor een verrassende finale. Waar het er voor de halve finales nog op leek dat we op een herhaling van de finale van vorig seizoen afstevenden. Met Braxgata en Gantoise die autoritair de reguliere competitie afsloten op plaats 1 en 2. Zal het uiteindelijk een verrassende finale worden tussen Waterloo Ducks en Antwerp, de nummers 3 en 4. En zo wordt opnieuw bewezen dat de play off iets heel anders is dan de normale competitie. De dames krijgen dus sowieso een nieuwe kampioen met een finale: Waterloo Ducks vs Antwerp.