Nieuws

Keukeleire: 'Deze week verliep alles perfect'

27.05.2018

Jens Keukeleire heeft zichzelf opgevolgd als eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour. "Er is geen mooiere manier om aan het tweede deel van het seizoen te beginnen."

Lees meer

Sprengers wint strijdlust: 'Schitterend resultaat voor onze ploeg'

27.05.2018

De eindzege in het Primus Strijdklassement is voor Thomas Sprengers. De groene trui was een hele week in het bezit van een renner van Sport Vlaanderen-Baloise.

Lees meer

Coquard: 'Timing was cruciaal'

27.05.2018

Na zijn zege van vorig jaar in Knokke-Heist won Bryan Coquard zondag voor de tweede keer een rit in de Baloise Belgium Tour. "De tijdrit en de Ardennenetappe hebben me veel vertrouwen gegeven."

Lees meer

Wat moet u onthouden van de vierde etappe?

27.05.2018

De renners spelden vandaag een laatste keer hun rugnummer op voor de slotrit van Landen naar Tongeren. Voor het startschot blikken we nog even terug op de Ardennenetappe.

Lees meer

Coquard wint Franse sprint, Keukeleire pakt tweede eindzege

27.05.2018

Bryan Coquard heeft in Tongeren de slotrit van de Baloise Belgium Tour gewonnen. De Fransman haalde het voor zijn landgenoot Christophe Laporte en Roy Jans. Jens Keukeleire schreef voor de tweede keer het eindklassement op zijn naam.

Lees meer

Vanendert: 'Deze zege betekent evenveel als rit in de Tour'

26.05.2018

Jelle Vanendert reed in Ardennenetappe van de Baloise Belgium Tour naar de tweede overwinning uit zijn carrière. Na zijn zege op Plateau de Beille in de Tour staat nu ook ritwinst in Wanze op zijn palmares. "Voor mij is deze overwinning even belangrijk."

Lees meer

Keukeleire: 'Sta er beter voor dan vorig jaar'

26.05.2018

Bij Lotto-Soudal hebben ze de buit mooi verdeeld. Jelle Vanendert pakte zaterdag de rit, Jens Keukeleire begint zondag als leider aan de slotrit van de Baloise Belgium. "Dit is een hele comfortabele situatie."

Lees meer

Wat moet u onthouden van de derde etappe?

26.05.2018

Het peloton krijgt vandaag een mini-versie van de Waalse Pijl voorgeschoteld, maar eerst blikken we nog even terug op de chrono in Bornem.

Lees meer

Lotto-Soudal grijpt de macht: Vanendert de rit, Keukeleire nieuwe leider

26.05.2018

Lotto-Soudal heeft in de koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour de macht gegrepen. Na een spectaculaire Ardennenetappe pakte Jelle Vanendert de rit, Jens Keukeleire wordt de nieuwe leider.

Lees meer

Verrassende Christophe Laporte slaat dubbelslag in Bornem

25.05.2018

Christophe Laporte heeft de macht gegrepen in de Baloise Belgium Tour. De Fransman pakte verrassend de zege in de tijdrit en wordt ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Lees meer

Laporte: 'Eerst genieten, dan leidersplaats verdedigen'

25.05.2018

Christophe Laporte boekte in de Baloise Belgium Tour zijn eerste overwinning in een tijdrit. De Fransman hoopt zaterdag in de Ardennenrit te bewijzen dat hij meer is dan een sprinter.

Lees meer

Baloise Belgium Tour scoort op Zwift!

25.05.2018

Afgelopen woensdag, op de openingsdag van de Baloise Belgium Tour, hebben maar liefst 1300 fietsliefhebbers wereldwijd via Zwift ook hun eerste rit van de vijfdaagse wielerwedstrijd gereden.

Lees meer

LIVE: Landen - Tongeren

27.05.2018

In de slotrit van de Baloise Belgium Tour trekken de renners van Landen naar Tongeren. Wordt er na 168 km opnieuw gesprint in de oudste stad van België? Volg het LIVE vanaf 12u30.

Lees meer

LIVE: Wanze - Wanze

26.05.2018

In de vierde etappe van de Baloise Belgium Tour trekken de renners de Ardennen in. Tussen start en aankomst in Wanze staan er 12 hellingen op het menu. Volg het LIVE vanaf 12u50.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de tweede etappe?

25.05.2018

Vandaag is staat in Bornem een strijd tussen de renners en de klok op het programma. Voor de eerste van het startpodium bolt, blikken we nog even terug naar de tweede etappe.

Lees meer

Startorde tijdrit Baloise Belgium Tour

25.05.2018

Om 14u12 is Corentin Ermenault van Vital Concept de eerste renner die van het startpodium rijdt. Leider André Greipel begint om 16u35 aan zijn opdracht tegen de klok.

Lees meer

LIVE: Bornem - Bornem

25.05.2018

Op de derde dag van de Baloise Belgium Tour staan de renners er alleen voor. In en rond Bornem wordt een individuele tijdrit van 10,6 km afgewerkt. Volg het LIVE vanaf 14u12!

Lees meer

De Gendt: 'Benen waren niet super'

24.05.2018

Aimé De Gendt verdedigde donderdag met succes zijn leidersplaats in het Primus Strijdlustklassement. Na de volle buit bij de eerste tussensprint kon de renner van Sport Vlaanderen-Baloise even uitrusten.

Lees meer

Greipel: 'Record van Boonen? Ik heb nog tijd'

24.05.2018

André Greipel veroverde in Knokke-Heist zijn tiende overwinning ooit in de Baloise Belgium Tour. Daarmee komt de Duitser op één zege van het record van Tom Boonen. "We gaan proberen om dat deze week nog te evenaren, maar na dit jaar zullen er nog kansen volgen."

Lees meer

Twee op een rij voor André Greipel

24.05.2018

Er staat geen maat op André Greipel. Op De Wandelaar in Knokke-Heist had de Duitser van Lotto-Soudal voor de tweede dag op rij de snelste benen. Wouter Wippert en Tim Merlier strandden aan de kust op de tweede en derde plaats.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de eerste etappe?

24.05.2018

De renners rijden vandaag van het binnenland naar de kust. De aankomst ligt op de dijk van Knokke-Heist, maar eerst blikken we nog even terug op de eerste etappe.

Lees meer

LIVE: Lochristi - Knokke-Heist

24.05.2018

In de tweede etappe rijden de renners van Lochristi naar Knokke-Heist. Wie volgt Bryan Coquard op als winnaar op De Wandelaar? Volg het LIVE vanaf 12u50!

Lees meer

De Gendt: 'Hele dag afgezien voor deze trui'

23.05.2018

Het eerste prijsje voor de troepen van Walter Planckaert is binnen. Na een hele dag in het offensief mocht Aimé De Gendt in Buggenhout de groene trui in het Primus Strijdlustklassement in ontvangst nemen.

Lees meer

Greipel: 'Een sprinter is maar zo goed als de rest van zijn ploeg'

23.05.2018

André Greipel boekte woensdag in Buggenhout zijn negende ritzege ooit in de Baloise Belgium Tour. De Duitser toonde zich na de finish vooral dankbaar richting zijn ploegmaats. "Een sprinter is maar zo goed als de rest van zijn ploeg."

Lees meer

Greipel maakt favorietenrol waar

23.05.2018

André Greipel heeft in de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour zijn favorietenrol waargemaakt. Hij haalde het in de sprint voor Riccardo Minali en Tim Merlier. De Duitser is automatisch ook de eerste leider.

Lees meer

LIVE: Buggenhout-Buggenhout

23.05.2018

De eerste rit in de Baloise Belgium Tour met start en aankomst in Buggenhout is meteen een kans voor sprinters. Slaan de snelle jongens hun slag? Volg het LIVE vanaf 12u15!

Lees meer

Renners voorgesteld in Buggenhout

22.05.2018

In Buggenhout zijn dinsdagavond de renners aan het publiek voorgesteld. Titelverdediger Jens Keukeleire mikt in de Baloise Belgium Tour op een bisnummer. De Franse pocketsprinter Bryan Coquard hoopt een nieuwe ritzege aan zijn erelijst toe te voegen.

Lees meer

Koersdirecteur Frank Hoste rekent op erg open strijd

22.05.2018

De 88ste editie van de Baloise Belgium Tour is opnieuw een blauwdruk van de vorig edities geworden. Dat wil zeggen enkele etappes voor sprinters, een rit voor klimmers en een individuele tijdrit. Koersdirecteur Frank Hoste denkt dat het opnieuw een heuse strijd, beslecht met een handvol seconden, zal worden voor de eindzege.

Lees meer

Voorstelling Baloise Belgium Tour 2018

17.05.2018

In de kantoren van Baloise werd de Baloise Belgium Tour 2018 voorgesteld.

Lees meer

Baloise Belgium Tour wordt een open strijd

16.05.2018

De 88ste editie van de Baloise Belgium Tour (23/05 - 27/05) belooft een open strijd te worden. Naast 3 WorldTour-ploegen verschijnen er maar liefst 11 pro-continentale ploegen aan de start in Buggenhout. Met Jens Keukeleire komt de winnaar van vorig jaar zijn titel verdedigen.

Lees meer