Zdenek Stybar heeft zich donderdag geamuseerd tijdens de 33e editie van de Azencross in Loenhout. "Deze dag deed me terug denken aan de goede oude tijd", reageerde de Tsjech.

Stybar startte in Loenhout op de laatste rij, maar bij het induiken van het veld was de Tsjech al opgeschoven naar de zevende plaats. Uiteindelijk zou de renner van Etixx-Quick.Step als achttiende de finish bereiken. 


"Misschien ben ik iets te enthousiast gestart", lacht Stybar. "Ik zag een gaatje en ben er meteen ingedoken. Op dat moment wist ik al dat ik die inspanning achteraf zou bekopen. Mijn lichaam is op dit moment nog niet voorbereid om een uur zo diep te gaan. Bovendien had ik nog maar drie keer op mijn nieuwe crossfiets gereden. Vandaar allicht mijn schuiver."

De Tsjech was vooral naar Loenhout gekomen om te genieten. En dat deed hij. "Het was heel leuk om nog eens in het veld te rijden. Deze dag deed me terug denken aan de goede oude tijd. Ik voelde heel veel steun van de fans."

Stybar start vrijdag nog in Bredene, maar dan zit zijn crossseizoen erop. Of deze wedstrijd hem niet doet verlangen naar meer? "Als ik ooit wil terugkeren, dan heb ik nog heel veel werk", besloot de Tsjech met een knipoog.