Nieuws

Stybar: 'Moest terugdenken aan de goede oude tijd'

29.12.2016

Zdenek Stybar heeft zich donderdag geamuseerd tijdens de 33e editie van de Azencross in Loenhout. "Deze dag deed me terug denken aan de goede oude tijd", reageerde de Tsjech.

Lees meer

Van Aert: 'Hoop vooral dat alles in orde is met Mathieu'

29.12.2016

Wout Van Aert pakte in Loenhout zijn twaalfde overwinning van het seizoen, maar de wereldkampioen was achteraf vooral begaan met het lot van Mathieu Van der Poel. "Hopelijk zit hij snel terug op de fiets."

Lees meer

Van der Poel loopt gekneusde nek op in Loenhout

29.12.2016

Mathieu Van der Poel kwam deze middag ten val in de Azencross in Loenhout. De renner werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Malle, maar liet even later via Twitter weten dat alles in orde is.

Lees meer

Van Aert zet de kers op de taart na een knappe remonte

29.12.2016

Wout van Aert heeft de DVV Verzekeringen Trofee Azencross in Loenhout gewonnen voor Tom Meeusen en Kevin Pauwels. Van Aert zette na een knappe remonte de kers op de taart door solo over de meet te rijden. Mathieu van der Poel kwam zwaar ten val en moest met een draagberrie afgevoerd worden.

Lees meer

Cant boekt vier op een rij in IJsboerke Ladies Trophy

29.12.2016

Sanne Cant heeft in Loenhout voor de derde keer in haar carrière de Azencross gewonnen. Voor de Belgisch kampioene was het al de vierde zege op rij in de IJsboerke Ladies Trophy. Marianne Vos en Thalita De Jong vervolledigen het podium. De Jong blijft wel aan de leiding in de tussenstand, maar ziet Cant naderen tot 46 seconden.

Lees meer

Wereldkampioen Iserbyt opnieuw aan het feest

29.12.2016

Eli Iserbyt heeft in Loenhout de zesde manche van de DVV Trofee gewonnen. Voor de wereldkampioen was het al zijn derde overwinning in het regelmatigheidscriterium. Belgisch kampioen Toon Aerts sprintte voor ploegmaat Nicolas Cleppe naar de tweede plaats.

Lees meer

Vandebosch en Vandeputte schenken Beobank 1 en 2 in Azencross

29.12.2016

De Azencross in Loenhout bij de juniores is een prooi geworden voor IKO Enertherm-Beobank. Toon Vandebosch rondde een solo succesvol af, Niels Vandeputte mocht als tweede mee op het podium. Timo Kielich vervolledigde de top drie.

Lees meer

Luke Verburg boekt in Loenhout 19de seizoenszege

29.12.2016

Luke Verburg heeft in Loenhout de zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee bij de nieuwelingen gewonnen. De Nederlander reed solo naar zijn 19de overwinning van het seizoen. Ryan Cortjens en een dolgelukkige Thibau Nys vervolledigden het podium van de Azencross.

Lees meer

Stybar: 'Het wordt afzien in een fantastische sfeer'

27.12.2016

De eindejaarsperiode is traditioneel een drukke periode voor veldritfans. Donderdag staat in Loenhout de zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee op het programma. Voor drievoudig wereldkampioen Zdenek Stybar wordt het een blij weerzien met de cross.

Lees meer

'Het wasbord heb ik zelf met de schop uitgegraven'

26.12.2016

De leukste meters van het veldritseizoen worden donderdag in Loenhout gereden. Het wasbord van de Azencross is een begrip in de veldritwereld. De 'uitvinder' ervan is parcoursbouwer Louis Aernouts, al 30 jaar één van de drijvende krachten achter de Azencross.

Lees meer

Inschrijvingen wedstrijd nieuwelingen Azencross Loenhout volzet!

23.12.2016

De plaatsen bij de wedstrijd van de nieuwelingen in Loenhout zijn volzet. De KBWB heeft beslist deze inschrijvingen dus af te sluiten.

Lees meer

Stybar duikt in Loenhout het veld in!

21.12.2016

Zdenek Stybar zal tijdens de Azencross voor het eerst dit seizoen het veld induiken. De drievoudige wereldkampioen veldrijden zal zich er meten tegen de voltallige veldrittop.

Lees meer

Van Aert en De Jong blijven leider, op naar Loenhout!

19.12.2016

Op Donderdag 29 december staat met de Azencross in Loenhout de zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee op het programma. Kunnen de achtervolgers tijd goedmaken op Wout van Aert en Thalita de Jong?

Lees meer

DVV Verzekeringen Trofee scoort beter dan vorig jaar

02.12.2016

Met de eerste drie manches van de DVV Verzekeringen Trofee achter de rug maakt organisator Golazo een tussentijdse balans op. En die is zeer positief. Een terugval qua belangstelling in het post-Nys tijdperk? Daar valt niets van te merken, integendeel!

Lees meer