X
Abdijentocht Logo averbodenaturetrail Logo

27.10.2019

Lampiris Averbode Nature Trail

De Lampiris Averbode Nature Trail & Walk is het ideale trailevent voor alle niveaus. Zowel voor wie zijn of haar eerste stappen in het natuurlopen wil zetten als voor de ervaren trailrunners zijn de Merodebossen de hemel op aarde. Liefst 95% van het parcours loopt over onverharde wegen. Naast de 8 en 15 km - twee afstanden die zowel voor lopers als wandelaars open staan - is er ook een langere trail van 28 km uitgetekend voor de doorgewinterde trailrunners. Het traject is het denkwerk van een groepje gepassioneerde lopers die hun favoriete paden samenbrengen. Het gebied rond Averbode kent prachtige trails met flink wat kuitenbijters. Op de langste afstand zullen meer dan 400 hoogtemeters overwonnen moeten worden.

De Lampiris Averbode Nature Trail & Walk  is de vijfde afspraak uit de Lampiris Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loop- en wandelevenementen van ons land. Tijdens de Lampiris Nature Trail Series lopen de deelnemers doorheen de mooiste plekjes natuur in ons land. Zowel ervaren trailrunners als nieuwe lopers en wandelaars die op zoek zijn naar hun eerste trailervaring zijn welkom!

Deelnemers aan de Lampiris Averbode Nature Trail hebben de keuze uit 3 afstanden:
8 km – 15 km (Run & Walk)
28 km (Run)

De organisatie wil de impact op de omgeving bewust zo beperkt mogelijk houden en neemt daarom de nodige maatregelen. Zo gebeurt de drankbevoorrading uitsluitend via herbruikbare bekers en worden er verschillende eco-teams ingezet op het parcours. Daarnaast worden deelnemers aangemoedigd om duurzame mobiliteitskeuzes te maken bij hun verplaatsingen van en naar het event.

INFO INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN

ONLINE VOORINSCHRIJVINGEN

TARIEVEN

Afstanden Geldig 
t.e.m. 15 oktober
Geldig 
tussen 16 en 27 oktober
15 km Walk € 20 € 23
8 km Walk € 16 € 19

Uniek technisch (100% polyester) Lampiris Averbode Nature Trail T-Shirt

€ 12 € 12

Borstnummers worden vooraf niet toegestuurd, maar kan je op 27 oktober afhalen, met het e-ticket dat je onmiddellijk na je inschrijving in je mailbox ontvangt (check zeker ook je spam!).

Bij inschrijving kan je een technisch T-shirt van de Lampiris Averbode Nature Trail 2019 bestellen. Dit T-shirt (100% polyester) kost slechts € 12.

SCHRIJF JE NU ONLINE IN

Algemene voorwaarden

Indien je je inschrijft, verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van de Lampiris Averbode Nature Trail. Lees deze voorwaarden grondig na.

Reglement

Alle deelnemers dienen de veiligheidsinstructies van de organisatie te volgen.

Deelname gebeurt onder eigen verantwoordelijkheid.

Geef op je inschrijvingsformulier een geldig e-mailadres in, want enkel via dat adres ontvang je een week voor het evenement een bericht met de bevestiging van je startnummer. Je hebt je startnummer nodig om je deelnamepakket te kunnen afhalen.

Als je ter plaatse je inschrijving wenst door te geven aan een ander persoon betaal je € 5 administratiekosten.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Fietsen en gemotoriseerde voertuigen, niet eigen aan de organisatie, zijn verboden op het parcours tijdens de wedstrijd.

GROEPSINSCHRIJVING
(T.E.M. dinsdag 15 OKTOBER – 23u59)

Wil je samen met collega's en vrienden de uitdaging aangaan? Online inschrijven kan tot en met dinsdag 15 oktober, 23u59, enkel met online betaling.

ENKEL EN ALLEEN ALS JE MET 10 OF MEER DEELNEMERS (OVER ALLE AFSTANDEN HEEN ) BENT KAN JE JE INSCHRIJVEN VIA DE GROEPSINSCHRIJVINGSMODULE. Ben je met minder dan 10, dan kan je je inschrijving niet doorsturen en vervallen de reservaties via dat systeem.

BEN JE MET MINDER DAN 10 EN WIL JE TOCH SAMEN INSCHRIJVEN? DAT KAN! Het is mogelijk om meerdere personen toe te voegen via het individuele inschrijvingsformulier vooraleer je betaling te doen. Inschrijvingen toevoegen kan door op de knop "verder winkelen" te drukken als je de vorige inschrijving hebt ingegeven.

Daginschrijvingen
(27 OKTOBER 2019)

Tarieven bij daginschrijving

15 km Trail € 23
8 km Trail € 19

Uniek technisch
Lampiris Averbode Nature Trail T-Shirt

€ 12

 

 • Voor een groepsinschrijving met gezamenlijke afhaling moet je met minstens 10 personen zijn, ben je met minder dan 10, dan kan je je nog steeds als groep inschrijven maar dient elk groepslid zijn of haar deelnamepakket individueel af te halen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestigingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Vanaf het ogenblik dat je groep is afgesloten, kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • Heb jij je groepsinschrijving nog niet doorgestuurd en betaald op het ogenblik dat het maximum van 6.000 deelnemers is bereikt, dan krijg je een mail met de vraag jouw groep binnen de vijf dagen te betalen om jullie inschrijvingen alsnog te bevestigen. Opgelet! Van zodra het maximum bereikt is, zal je niemand meer kunnen toevoegen of wijzigen. Enkel nog betalen. Je krijgt ook enkel een herinneringsmail als er minstens één persoon in je groep staat ingeschreven.
 • Deelnemers die via een groep inschrijven zullen automatisch in dezelfde wave starten. (Deelnemers die tot een groep behoren zullen niet in de eerste wave kunnen starten. Enkel individuele deelnemers kunnen aan de eerste wave worden toegevoegd.)
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

WAT IS HET?

De Averbode Nature Trail start net als de Abdijentocht in Domein de Vijvers te Averbode. Lopers krijgen de keuze uit 3 verschillende afstanden midden in de prachtige natuur die de regio rijk is: 8, 15 en 28 km. Iedere trailrunner komt dus aan zijn trekken!

RUN & WALK

De Lampiris Averbode Nature Trail is er voor lopers én wandelaars. De natuur beleven én samen bewegen staan voorop. Wandelaars kunnen vrij starten tussen 8u en 9u15 voor een volledig bepijld parcours van 8 of 15 km. Net als de lopers kunnen de wandelaars uiteraard gebruik maken van alle faciliteiten. Wist je trouwens dat het wandelgebied Merode (waarbinnen de parcours zich bevinden) het populairste wandelgebied van Vlaanderen is? 

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

 • 8u00: Opening registraties & afhalen deelnamepakket
 • Vrije start Walk 8 & 15K tussen 8u en 9u15
 • 9u30: Trail Run 28K
 • 9u50: Start Trail Run 15K*
 • 10u45: start Trail Run 8K
 • 13u30: sluiting finish

Met de fiets

Kom je uit de buurt? Kom dan gewoon met de fiets naar het Domein de Vijvers en je bent meteen opgewarmd om aan je tocht te beginnen.

Met de auto

SPECIALE AANRIJROUTES VOOR PARKINGS

Kom je toch met de auto? Gebruik zeker GEEN GPS, maar volg de signalisatie van de organisatie naar de verschillende parkings. Er zal immers een speciale parkingroute opgesteld worden met enkelrichtingsverkeer. Bovendien zullen sommige straten in de omgeving van het domein afgesloten zijn voor het verkeer.

Neem op de E314 uitrit 23 TIELT-WINGE of uitrit 25 HALEN en op de E313 uitrit 23 Geel-West. Vanaf deze uitritten volg je de eventsignalisatie van de Nature Trail Series.

Maak gebruik van de gratis bezoekersparkings en ga NIET in de straten rond het domein parkeren. Zo beperk je de hinder voor de omwonenden en blijven deze straten vrij voor hulpdiensten en het openbaar vervoer.

Opgelet! Er geldt een nultolerantie voor foutparkeren, de politie zal verbaliseren en indien nodig voertuigen laten wegslepen! Vertrek op tijd! De parkings bevinden zich op wandelafstand van de start. Hou rekening met een half uurtje extra reistijd.

 • Een uniek trailconcept
 • Exclusieve herinneringsmedaille
 • Kleedkamers
 • Een Hapkin-biertje na aankomst
 • Uitgebreide bevoorrading onderweg en aan de finish:
 • Uitslagen beschikbaar online
 • Parcoursbeschrijving online
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijden. Klik hier voor meer info.
 • Elektronische tijdsopname

Er worden aparte kleedkamers en douches voor mannen en vrouwen voorzien.

Je sporttas kan je tijdens het event achterlaten aan de stand "bewaring sporttas". Er zal een gekleurde sticker met nummer op je tas gekleefd worden. Hetzelfde gekleurde nummer wordt ook op je polsbandje gekleefd en op je arm geschreven. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je polsbandje met "vestiairesticker" en/of het nummer op je arm je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

Het gebied rond Averbode kent prachtige trails met flink wat kuitenbijters. Het traject is het denkwerk van een groepje gepassioneerde wandelaars die hun favoriete paden samenbrengen. 95% is onverhard.

In samenwerking met Natuurpunt kunnen we jullie dit uniek stukje natuur in Vlaanderen aanbieden. De laatste jaren onderging dankzij Natuurpunt dit gigantische bos- en heidegebied een enorme metamorfose.

Met veel liefde delen zij hun favoriete loopparcours met jullie! Geniet er van!

Trail 8km – klik hier
Hoogtemeters: 105

Trail 15km – klik hier
Hoogtemeters: 190

Bekijk hier het parcours

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.

De NN Running Club is een sportieve community waar je beloond wordt voor je activiteiten en je engagement. Log je stappen en je sportsessies, geef anderen een motiverende schouderklop door hun activiteiten te liken en nodig je vrienden uit om NN coins te verzamelen. Deze credits kan je in de webshop gebruiken voor exclusieve items en voordelen. Daarnaast vind je op deze inspirerende site tal van tips & tricks van de clubexperts en kun je regelmatig deelnemen aan toffe challenges, individueel of in team. Werken aan een gezonde, energieke levensstijl was nog nooit zo leuk! Lid worden van de NN Running Club is heel eenvoudig en volledig gratis.

Lid worden van de NN Running Club

AGENTSCHAP VOOR NATUUR EN BOS & Natuurpunt

De Lampiris Averbode Nature Trail wordt georganiseerd in samenwerking met Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en Natuurpunt. Samen gaan we voor een sportieve, duurzame en kwalitatieve natuurbeleving. De parcours worden dan ook uitgewerkt in nauw overleg met de betrokken boswachters.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), een agentschap van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuur. Het agentschap staat in voor het beleid, het duurzaam beheren en het versterken van natuur samen met alle partners.

Samen met veel verschillende partners creëert het agentschap een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen.

Het Agentschap voor Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien het agentschap ook anderen helpt bij het beheren van hun domeinen, beheert het agentschap in totaal zo'n 80.000 hectare bos en natuurgebied.

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat duidelijk met zijn twee 'botten' op het terrein. Die terreinkennis en ervaring vormen belangrijke pijlers om het beleid te helpen voorbereiden.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in hoe je ons evenement hebt ervaren. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën.
Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie

ORGANISATIE

Sportinez & Golazo sports

Schoebroekstraat 8
3583 Paal
T: 0032 11 45 99 00
E: info@golazo.com

Golazo Sportinez