Op zaterdag 6 oktober vindt de tweede editie van de Lampiris Averbode Nature Trail & Walk plaats. Lopers kunnen op deze vijfde en laatste manche van de Lampiris Nature Trail Series 2018 kiezen uit drie verschillende parcours doorheen de prachtige Merodebossen in en om Averbode. Voor wandelaars zijn er twee trajecten uitgetekend. Online inschrijven is mogelijk tot en met vrijdag. Zaterdag ter plaatse inschrijven kan ook nog.

De Lampiris Averbode Nature Trail & Walk is het ideale trailevent voor alle niveaus. Zowel voor wie zijn of haar eerste stappen in het natuurlopen wil zetten als voor de ervaren trailrunners zijn de Merodebossen de hemel op aarde. Liefst 95% van het parcours loopt over onverharde wegen. Naast de 8 en 15 km - twee afstanden die zowel voor lopers als wandelaars open staan - is er ook een langere trail van 28 km uitgetekend voor de doorgewinterde trailrunners. Het traject is het denkwerk van een groepje gepassioneerde lopers die hun favoriete paden samenbrengen. Het gebied rond Averbode kent prachtige trails met flink wat kuitenbijters. Op de langste afstand zullen meer dan 400 hoogtemeters overwonnen moeten worden.

De wandelaars kunnen zaterdagochtend vrij starten tussen 8u en 9u15. Voor de lopers zijn er vaste starturen en is er tijdsopname. Maar genieten van de natuur en van het sporten staat uiteraard voorop. Door deel te nemen lopen (of wandelen) de deelnemers ook letterlijk voor nieuwe natuur, want 2 euro van het inschrijvingsgeld van elke deelnemer gaat rechtstreeks naar Natuurpunt, dat daarmee nieuwe natuurprojecten zal ontwikkelen. Het spreekt voor zich dat de Lampiris Averbode Nature Trail & Walk op een zo milieubewust mogelijke manier georganiseerd wordt. Zo zullen bij de bevoorradingsposten van de trails geen wegwerpbekertjes beschikbaar zijn. Elke deelnemer kan zich bij de start een opvouwbaar en herbruikbaar silicone bekertje aanschaffen... of zelf een bekertje van thuis meenemen.