De Lampiris Abdijentocht is net achter de rug, maar niet getreurd... inschrijven voor de Lampiris Averbode Nature Trail is nu al mogelijk!

De Averbode Nature Trail start net als de Abdijentocht in Domein de Vijvers te Averbode. Lopers krijgen de keuze uit 3 verschillende afstanden midden in de prachtige natuur die de regio rijk is: 8, 15 en 28 km. Iedere trailrunner komt dus aan zijn trekken!

RUN & WALK

De Lampiris Averbode Nature Trail is er voor lopers én wandelaars. De natuur beleven én samen bewegen staan voorop. Wandelaars kunnen vrij starten tussen 8u en 9u15 voor een volledig bepijld parcours van 8 of 15 km. Net als de lopers kunnen de wandelaars uiteraard gebruik maken van alle faciliteiten. Wist je trouwens dat het wandelgebied Merode (waarbinnen de parcours zich bevinden) het populairste wandelgebied van Vlaanderen is?

VOOR DE NATUUR

Door deel te nemen steunt u Natuurpunt.  Twee euro van uw inschrijvingsgeld gaat rechtstreeks naar Natuurpunt. Met die 2 euro kan Natuurpunt 2m² nieuwe natuur aankopen. U loopt dus letterlijk voor nieuwe natuur.

De organisatie probeert de Averbode Nature Trail op een zo milieubewust manier te organiseren. Zo zullen bij de bevoorradingsposten van de trails GEEN wegwerpbekertjes beschikbaar zijn voor de deelnemers. Dat wil zeggen dat elke deelnemer zijn of haar eigen bekertje zal moeten meenemen tijdens de trail. Op de dag van het event is het mogelijk om een opvouwbaar silicone bekertje te kopen voor  3 euro.