Praktische info


Deelnamepakket


Programma & locatie


7.98 Km


15.9 Km


28.7 Km


Afhalen borstnummer/polsbandje en T-shirt


Bereikbaarheid & parking


Kleedkamers en bewaarplaats sporttassen


Opvouwbare bekers


Veilig sporten


Steun Natuurpunt

Door deel te nemen steunt u Natuurpunt.  € 2 van uw inschrijvingsgeld gaat rechtstreeks naar Natuurpunt. Met die € 2 kan Natuurpunt 2m² nieuwe natuur aankopen. U loopt dus letterlijk voor nieuwe natuur.

Laat geen sporen na!

Tijdens de Averbode Nature Trail zal je door een uniek gebied lopen dat uitzonderlijk wordt opengesteld voor een loopevenement. We willen daarom met aandrang vragen om verpakkingen van energy bars of gelletjes die tijdens de trail gebruikt worden goed weg te stoppen en niet onderweg te dumpen.

Het gebied rond Averbode kent prachtige trails met flink wat kuitenbijters. Het traject is het denkwerk van een groepje gepassioneerde lopers die hun favoriete paden samenbrengen. 95% is onverhard.

In samenwerking met Natuurpunt kunnen we jullie dit uniek stukje natuur in Vlaanderen aanbieden. De laatste jaren onderging dankzij Natuurpunt dit gigantische bos- en heidegebied een enorme metamorfose.

Met veel liefde delen zij hun favoriete loopparcours met jullie! Geniet er van!

Ps: mogen we jou de 28 km warm aanbevelen.

Parcours in detail

Trail 7.98Km – klik hier
Hoogtemeters: 105

Trail 15.9Km – klik hier
Hoogtemeters: 190

Trail 28.7Km – klik hier
Hoogtemeters: 380

Voor lopers én wandelaars. De natuur beleven én samen bewegen staan voorop. Wandelaars kunnen vrij starten tussen 8u en 9u15 voor een volledig bepijld parcours van 8 of 15 km. Net als de lopers kunnen de wandelaars uiteraard gebruik maken van alle faciliteiten. Wist je trouwens dat het wandelgebied Merode (waarbinnen de parcours zich bevinden) het populairste wandelgebied van Vlaanderen is?

Voor lopers zijn er vaste starturen. En is er tijdsopname. Naast 8 of 15 km, is er ook een (prach-ti-ge) langere trail van 28 km voor hen.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.