Op zondag 11 maart staan er weer zo'n 10 000 deelnemers aan de start van de CittA Antwerp Urban Trail. De loopparcours van 7 en 12 km doorkruisen de volledige stad. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste verkeersmaatregelen.

De CittA Antwerp Urban Trail is ondertussen al aan zijn zesde editie toe. Start en aankomst liggen traditioneel in Park Spoor Noord. Dit jaar zijn er twee aantrekkelijke parcours van 7 en 12 kilometer uitgestippeld door het hart van de stad. De meer dan 10 000 lopers starten in 10 waves, tussen 9 en 12 uur, telkens met een interval van 20 minuten. Dat zorgt voor een vlotte doorgang op de soms smalle passages in het parcours. We verwachten de aankomst van de laatste lopers rond 14 uur.
 
Bereikbaarheid

We raden aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets, tram of bus. Er zijn fietsplaatsen beschikbaar in de fietsenstalling van Park Spoor Noord. Voor tram of bus kan u uw route plannen op de website van de lijn. Als eindbestemming voor Park Spoor Noord kan u kiezen voor:
- Park Spoor NoordIngang Visestraat
- Park Spoor Noord Ingang Hardenvoort
- Premetrostation Schijnpoort

Komt u toch met de wagen dan kan u best uw route op voorhand bepalen op www.slimnaarantwerpen.be.


Lokale afsluiting van het parcours en stilstaan- en parkeerverboden

De straten die deel uitmaken van het parcours zijn op zondag 11 maart tussen 6 en 16 uur moeilijk te bereiken of worden helemaal verkeersvrij gemaakt. Voor sommige straten is er ook een stilstaan- en parkeerverbod. In onderstaande pdf vindt u een volledige lijst van al deze straten.

Overzicht verkeersvrije straten + stilstaan- en parkeerverboden

Tijdens het evenement is het steeds mogelijk het parcours te dwarsen indien de veiligheid van de deelnemers niet in het gedrang komt. De grotere kruispunten op het parcours worden door de lokale politie bemand om het verkeer in goede banen te leiden. Alle straten en kruispunten worden zo snel mogelijk na de wedstrijd weer vrijgegeven.

Meer info

Voor meer informatie over de lokale afsluitingen kunnen mensen terecht bij de stedelijke infolijn op het nummer 03 22 11 333 of bij de Blauwe Lijn van de politie op het nummer 0800 123 12.