Praktische info


Deelnamepakket


Steun Plan International België en ontvang een leuk gadget ter plaatse!


Programma & locatie


Startprocedure in waves


Geen tijdsregistratie


Afhalen borstnummer & T-shirt (nieuwe locatie!)


Ontbijt


Kleedkamers & bewaarplaats sporttassen


Bereikbaarheidsinfo


Mobiliteitsinfo bewoners


Veilig sporten

URBAN TRAIL® RUN & WALK?

Na vijf succesvolle edities kunnen we haast niet wachten op de volgende editie! Op zondag 11 maart is de Antwerpse binnenstad hét decor voor de magische Antwerp Urban Trail®, een uniek loop- én wandelevenement over 7 km en 12km langs en door tal van belangrijke Antwerpse gebouwen. Nieuw in 2018 is dat er gekozen kan worden voor een afstand van 7 of 12 km! Voor iedereen die van het stadsleven houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen, is de Antwerp Urban Trail® een must! Dit jaar zijn er opnieuw 10.000 plaatsen, waarvan 1.000 plaatsen voor wandelaars.

De Antwerp Urban Trail is meer dan een loopwedstrijd, het is ware ontdekkingstocht op loop- én wandelschoenen. Het prachtige erfgoed van de binnenstad, gecombineerd met het enthousiasme van duizenden sportievelingen creëert een ongeziene sfeer onder de deelnemers.

Alles dat Antwerpen bijzonder maakt, ontdek je op zondag 11 maart. Locaties worden één voor één vrijgegeven in de loop van februari en maart.

Hier vind je het parcours van de Antwerp Urban Trail 2018:

Zuiderpershuis

Eén van de nieuwe locaties is het Zuiderpershuis. Dit beschermd gebouw voorzag de Antwerpse haven bijna een eeuw lang van energie als krachtcentrale. Vandaag gaan we er naar concerten of worden er tv-programma’s opgenomen (o.m. Café Corsari)

Grand Café Horta

Ook nieuw is een passage doorheen de balzaal van Grand Café Horta, van de hand van onze meest bekendste Belgische architect Victor Horta.

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten is dé plaats waar het beeldend talent zijn eigen verhaal schrijft. De Koninklijke Academie is de plaats waar Panamarenko, Jan Fabre, Dries Van Noten en zelfs de jonge Vincent Van Gogh nog studeerden.

Den Athenee

Gekend vanbuiten, maar voor weinigen vanbinnen. Het statige complex op de Rooseveltplaats opent uitzonderlijk zijn deuren voor de Urban Trail. Hoogtepunten zijn de bijzondere Athena-zaal (gerenoveerd maar met nog duidelijke sporen van een zware brand) en de historische chemie klas.

The Tomorrowland Offices

Run like Mike! Diep verscholen in hartje Antwerpen wordt 365 dagen per jaar hard gewerkt aan een fantastisch evenement dat ons landje wereldberoemd maakt. Op 11 maart krijgen jullie de exclusieve kans om door de gloednieuwe "The Tomorrowland Offices" te lopen (route 12K). Met als kers op de taart een exclusieve DJ-set in de binnentuin. Dit mag je niet missen!

UGC Cinema's Antwerpen

Midden in het centrum van Antwerpen bevindt zich het befaamde cinemacomplex UGC. Met zijn maar liefst 17 zalen, grote aanbod aan films en perfecte ligging trekt UGC al jarenlang een groot aantal mensen naar zich toe. De bioscoop ligt op korte wandelafstand van het Centraal Station en de Keyserlei.

Balzaal Hotel Hilton

Iedereen kent hotel Hilton Antwerp Old Town aan de Groenplaats!
Op 11 maart kan je er inchecken en de prachtige balzaal Belle Epoque ontdekken. We nodigen je zelfs uit om mee te walsen met onze dansers!

MoMu- ModeMuseum Antwerpen

In het hartje van de Antwerpse modebuurt vind je het MoMu. Hier moet je zijn voor verrassende en dynamische tentoonstellingen rond Belgische ontwerpers of modegerelateerde thema's. Het gebouw dateert uit de 19de eeuw en werd gerenoveerd door Marie-José Van Hee die er onder meer een indrukwekkende houten trap plaatste die het architecturale uithangsbord is van het museum. Nog tot 15 april kan je in het MoMu terecht voor de expo 'Olivier Theyskens - She walks in beauty', een ontdekkingsreis door de geest van een van de meest intrigerende Belgische ontwerpers. De tentoonstelling traceert zijn creatieve evolutie doorheen twintig jaar in de modewereld en zijn parcours als creatief directeur voor Rochas, Nina Ricci, Theory en zijn eigen label.
www.momu.be

De Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Zo heet de fusiehogeschool die de krachten in het Antwerps officieel hoger onderwijs bundelt.
'Den AP', is een hogeschool met zo'n 12.000 studenten, 19 HBO5-opleidingen, 24 professionele bachelor- en 8 artistieke opleidingen, verdeeld over 4 departementen en 2 Schools of Arts (de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen).

Café de Pelikaan

Café de Pelikaan, een klassieker op ons parcours. De Pelikaan is een echt volks-staminee waar jong en oud, rijk of arm, naast elkaar aan de toog staan te praten. Bekende stamgasten zijn o.a. Hans de Booij, Guido Belcanto en Gène Bervoets.
Op 11 maart passeren jullie langs de toog. Vergeet dus zeker jullie kleingeld niet!

Deelnemerslijst

Iedereen die individueel is ingeschreven en waarvan de organisatie het e-mailadres heeft, heeft intussen een persoonlijke e-mail met daarop zijn/haar startnummer ontvangen.

Met dit mailtje kan het fysieke borstnummer afgehaald worden op zondag 15 maart in het Parkloods op Park Spoor Noord.

Heb je geen e-mail ontvangen? Geen nood! Hieronder vind je de deelnemerslijsten. Zoek je nummer op, onthoud dit en kom samen met een identificatiebewijs (rijbewijs of paspoort) je borstnummer en chip afhalen. Je hoeft hiervoor dus geen nieuwe bevestigingsmail bij de organisatie op te vragen.

Deelnemers die ingeschreven zijn via hun bedrijf of vereniging moeten zich wenden tot de groepsverantwoordelijke, die ondertussen ook een bevestigingsmail heeft ontvangen en die het totale deelnemerspakket gezamenlijk afhaalt. Lopers die in groep deelnemen kunnen hun borstnummer niet individueel afhalen.

De start verloopt in 10 waves. De deelnemers worden opgedeeld op basis van hun startnummer.

Bekijk hier de deelnemerslijst

Het liefst zien we jullie allen met de fiets, de tram of de bus komen!

Plan je route hier met de Lijn. Park Spoor Noord is van verschillende kanten en met veel bus en tramlijnen bereikbaar. Als eindbestemming voor Park Spoor Noord kan je kiezen:

  • Park Spoor NoordIngang Visestraat.
  • Park Spoor Noord Ingang Hardenvoort
  • Premetrostation Schijnpoort

Jouw fiets kan je plaatsen op de fietsenstalling op Park Spoor Noord. Hier is plaats voor 300 fietsen.

Met de trein?

Stap af aan het Centraal Station en neem vervolgens tram 3 naar de Schijnpoort.

Indien je toch de auto verkiest, dan vind je hier de locaties waar je kan parkeren.

Metropolis (1500 plaatsen) - Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen

  • Gratis parking
  • Tram 6 richting Olympiade tot halte "Schijnpoort". Volg bepijling (11min wandelen naar Park Spoor Noord).

Denderstraat (200 plaatsen) - Denderstraat, 2060 Antwerpen

  • Gratis parking
  • Volg bepijling (10min wandelen naar Park Spoor Noord).

Sint-Jansplein

  • Betaalparking
  • Volg bepijling (10min wandelen naar Park Spoor Noord)