Goede doelen

Zet jouw deelname aan de Antwerp 10 Miles & Marathon in het teken van het goede doel! Betaal 10 euro extra bovenop jouw inschrijving en ontvang het event t-shirt. Jouw bijdrage gaat integraal naar het goede doel van jouw keuze.

Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Het doet dat door zorgprojecten op te zetten of fincancieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen komt van giften, acties en legaten.


Rode Kruis Vlaanderen

Wist je dat Rode Kruis-Vlaanderen dé organisatie bij uitstek is die snel een hulpactie kan opzetten bij rampen? We zijn een essentiële en waardevolle partner in de rampenhulpverlening en zowel de bevolking als de overheid rekenen op ons tijdens rampen en crisissen. Iedereen van ons kan betrokken raken bij een ramp, het gevaar schuilt soms in een klein hoekje. En het is onze missie om klaar te staan en al die slachtoffers te helpen wanneer het nodig is. Maar zonder giften van vele duizenden mensen is dit natuurlijk onmogelijk.


SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen zet zich al meer dan 65 jaar in om kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst te bezorgen. Zeg maar: een nieuwe start in het leven.
Dat doen we in 134 landen wereldwijd. Ook in België is SOS Kinderdorpen actief met het opvangen en grootbrengen van kinderen die er alleen voor staan of het risico lopen hun ouders te verliezen. Zo is er een SOS Kinderdorp in Bande waar 40 kinderen een niuew thuis hebben gevonden.
Omdat geen enkel kind alleen mag opgroeien.


Belgian Paralympic Committee - Toegang tot sport voor iedereen

De Belgische Paralympische beweging geeft elke dag duizenden personen met een verstandelijke, fysieke en visuele handicap de kans zich via sport te ontplooien. Tegelijk bouwt het aan het Paralympic Team Belgium dat ons land zal vertegenwoordigen op de volgende Paralympische Spelen.

Om steeds meer personen met een handicap de kans te geven om aan sport te doen en zich via het sporten in de maatschappij te integreren, werkt de Paralympische beweging steeds nauwer met de valide sportfederaties. Zo openen steeds meer bestaande clubs hun deuren voor personen met een handicap, doordat ze de noodzakelijke aanpassingen kunnen doen in termen van toegankelijkheid, of de noodzakelijke kennis en hulp krijgen om een nieuw aanbod voor sporters met een handicap te ontplooien.

Omdat de volgende Paralympische medaillewinnaar vandaag misschien nog niet de kans heeft om aan sport te doen, geeft het Belgian Paralympic Committee dit integratieproject van haar sportfederaties alle aandacht en steun. Het hoopt van harte dat de lopers van de 10 miles aan het sporten zullen gaan om personen met een handicap de toegang tot sport te vergemakkelijken.


TO WALK AGAIN BETEKENT SPORTEN, BEWEGEN EN REVALIDEREN... voor mensen met een fysieke beperking!

Een rolstoel hoeft niet gelijk te staan met een passief leven! Mensen met een fysieke beperking zin geven om te sporten, te bewegen en actief te blijven is de bestaansreden van To Walk Again. Enerzijds is dit belangrijk voor het algemeen welzijn en de gezondheid van deze groep mensen. Anderzijds wil To Walk Again het lichaam maximaal actief houden met het oog op medische ontwikkelingen die 'stappen' opnieuw mogelijk kunnen maken! Vandaar organiseren wij enerzijds sportactiviteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen maar bieden we daarnaast een uniek en innovatief revalidatieconcept aan voor mensen die hun lichaam fit willen houden of grenzen willen verleggen. Daarvoor gebruiken wij hoogtechnologische apparatuur zoals de staprobot! Maar deze aanpak vergt vele financiŽle middelen om het betaalbaar te houden voor de gebruikers! Uw bijdrage maakt dromen van vele mensen werkelijkheid!