Goede doelen

Zet jouw deelname aan de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon in het teken van het goede doel! Betaal 10 euro extra bovenop jouw inschrijving en ontvang het t-shirt van het gekozen goed doel. Jouw bijdrage gaat integraal naar het goed doel van jouw voorkeur.

Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Het doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.


Rode Kruis Vlaanderen

Wist je dat Rode Kruis-Vlaanderen dé organisatie bij uitstek is die zo snel een hulpactie kan opzetten bij rampen? We zijn een essentiële en waardevolle partner in de rampenhulpverlening en zowel de bevolking als de overheid rekenen op ons tijdens rampen en crisissen. Iedereen van ons kan betrokken raken bij een ramp, het gevaar schuilt soms in een klein hoekje. En het is onze missie om klaar te staan en al die slachtoffers te helpen wanneer het nodig is. Maar zonder giften van vele duizenden mensen is dit natuurlijk onmogelijk.

Daarom schuiven wij het 'Fonds voor Rampenhulpverlening Vlaanderen' naar voor als project voor de 10 miles van 2017. De treinramp in Wetteren van 2013, de vreselijke aanslagen van maart dit jaar,...: allemaal gebeurtenissen waarbij het Rode Kruis klaar stond om te helpen. Dit vraagt natuurlijk heel veel expertise én middelen. We moeten er dus voor zorgen dat deze middelen altijd voor handen zijn om te kunnen blijven helpen en klaar te staan voor wat nog komt. We hopen op het beste, maar zijn voorbereid op het ergste. Net daarom is dit fonds voor rampenhulpverlening zo belangrijk. Door mee te lopen met de 10 miles en het Rode Kruis te steunen word jij eigenlijk een betere versie van jezelf, een jij+ als het ware. Door jouw financiële steun help jij ons helpen in élk geval van nood.


SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen zet zich al meer dan 65 jaar in om kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst te bezorgen. Zeg maar: een nieuwe start in het leven.

Dat doen we in 134 landen wereldwijd. Ook in België.

"We vinden het een hele eer om één van de 4 goede doelen te zijn van deze unieke editie", zegt Tom Moons, verantwoordelijke partnerships bij SOS Kinderdorpen. "We staan in 2017 zelf voor een grote uitdaging waar de steun van de lopers van zeer grote waarde zal zijn. SOS Kinderdorpen is ook actief in België met het opvangen en grootbrengen van kinderen die er alleen voor staan of het risico lopen hun ouders te verliezen. Zo is er een SOS Kinderdorp in Bande waar 40 kinderen een nieuwe thuis hebben gevonden. Dit dorp bestaat al sinds de jaren '70 en is toe aan renovatie. Heel concreet zullen we 5 huizen renoveren. De steun via de DDV Antwerp 10 Miles & Marathon zullen we inzetten voor het vervangen van 1 of meerdere daken. Zodat het SOS Kinderdorp weer helemaal topfit is om de komende decennia kinderen een nieuwe thuis te geven. Omdat geen enkel kind alleen mag opgroeien. Alvast van harte bedankt aan alle lopers die ervoor kiezen om in de kleuren van SOS Kinderdorpen te lopen."


To Walk Again

INNOVATIE VOOR MENSEN MET EEN FYSIEKE BEPERKING

To Walk Again vzw, opgericht door Marc Herremans, bestaat nu meer dan 13 jaar en is uitgegroeid tot een kenniscentrum voor innovatieve oplossingen voor mensen met een fysieke beperking. Door een samenkomst van 4 partners (AZ Herentals, Mobilab, Orthopedie Van Haesendonck en To Walk Again) werd in 2014 een uniek project op poten gezet. Een To Walk Again-postrevalidatiecentrum in Herentals. Dit centrum wil expertise aanbieden op het gebied van gangrevalidatie. Het centrum voor mensen met een fysieke beperking werkt met hoogtechnologische ontwikkelingen, zoals de staprobot voor mensen met een dwarslaesie, slimme prothesen bij mensen met een amputatie en elektrostimulatie bij dropvoetproblematiek. Maar er komen opnieuw spannende tijden aan voor de vzw. Op 20 januari 2016 kreeg AZ Herentals de toelating om een postrevalidatiecentrum uit te bouwen onder de vlag van To walk Again. Maar dit kost geld, veel geld. Daarom is de financiële ondersteuning via de deelnemers van de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon zeer welkom.

1 STAPROBOT KOST € 150.000 EN PER STAPROBOT HELPEN WE WEKELIJKS 20 PATIËNTEN

WAT IS EEN STAPROBOT?

Het stappen met de staprobot biedt enorme voordelen: - Verbeterde doorbloeding - Voorkomen van osteoporose - Vermindering van spasticiteit - Vermindering neuro pathische pijnen - Betere darm- en blaascontrole. In de beginfase richt men zich, met de nog beperkte middelen, vooral op mensen met een dwarslaesie, waarbij de gewrichten nog behoorlijk soepel moeten zijn om in aanmerking te kunnen komen.

WAAROM IS HET ZO NUTTIG? WIE GEBRUIKT DE STAPROBOT?

De staprobot - ook wel exoskeleton genoemd - is een bionisch pak met elektromotoren, dat aangestuurd wordt door sensoren en een microprocessor. Het wordt gedragen als een soort rugzak door de gebruiker. Stappen gebeurt in een therapeutische omkadering en wordt begeleid door Ekso-gecertificeerd personeel, die hiervoor een specifieke opleiding hebben gevolgd. Het toestel wordt aangepast aan de anatomische afmetingen van de gebruiker. De persoon met een beperking mag niet kleiner zijn dan 150 cm en niet groter dan 195 cm. Door middel van de sensor-aangestuurde motoren ter hoogte van de heupen en de knieën wordt het mogelijk voor mensen met een verlamming om terug recht te staan en te stappen. Het toestel heeft ook een enorme diagnostische waarde, waardoor afwijkingen in een bestaand gangpatroon sneller en duidelijker worden erkend.

WIL JE MEER WETEN OVER TO WALK AGAIN?

De vzw To Walk Again heeft meerdere projecten lopen en biedt talloze opties om op sportieve wijze bij te dragen aan de doelstellingen van de vzw. Heb je interesse: kijk dan op www. towalkagain.be of stuur een mail naar info@towalkagain.be