Eerste editie 'Amsterdam Ekiden', op 21 juni 2014!
Belga
Amsterdam wordt het podium voor een traditionele Japanse estafetteloop, 'de Amsterdam Ekiden' op 21 juni 2014 !
De Ekiden, een lange afstands-estafette, zag meer dan 90 jaar geleden het levenslicht in Japan. De wedstrijd ontstond als een evenement waarbij teams in een concurrerende omgeving werden samengebracht. In Japan strijden meestal verschillende universiteiten tegen elkaar in 'de Ekiden'.

In de afgelopen jaren groeide ook de populariteit van de Ekiden in de rest van de wereld. De Ekiden is meer dan alleen maar lopen, meer dan een aflossingswedstrijd. Het is een Japanse traditie. Deze traditie zal op 21 juni 2014 voor het eerst worden georganiseerd in Amsterdam.

Het evenement start met een traditionele openingsceremonie op 20 juni om 19 uur in het Okura Hotel. Teams van Japanse, Nederlandse en internationale bedrijven, instellingen, overheden, hogescholen en universiteiten zullen aan de start staan.

Geschreven in het Japans, combineert het woord Ekiden de karakters voor "station" (駅) en " overhandig" (伝). In de race legt elke loper van elk team de afstand af van het ene "station" naar het volgende. Daar aangekomen wordt een sjerp, of Tasuki , aan de volgende loper 'overhandigd'.

Zaterdag 21 juni om 11u30 gaat de eerste Ekiden van start in het Olympisch Stadion. Wacht niet langer en schrijf je nu in voor de Amsterdam Ekiden!