Amsterdam
Geschiedenis Okura Hotel
Het Okura Hotel staat al voor meer dan 40 jaar bekend om zijn gastvrijheid.
Barn Kishichiro Okura droomde ervan om het perfecte hotel te creeren war iedereen zich thuis zou voelen. Het hotel dat hij in 1958 oprichtte was de vervulling van zijn droom. Een paar jaar later, in 1962, werd hotel Okura Tokyo geopend.
In de jaren die volgden resulteerde Baron Okura's droom in de oprichting van een wereldwijde groep van 24 tophotels onder de naam Okura Hotels & Resorts. Al deze hotels hanteren nog steeds dezelfde basisprincipes en bieden een uitstekende accommodatie, keuken en service.
Hotel Okura Amsterdam opened zijn deuren in 1971. Het was het eerste europese hotel in de Okura groep. Dankzij de perfecte combinatie van westerse en aziatische architectuur en gastvrijheid, voelen internationale gasten zich al meer dan 40 jaar thuis in het Okura hotel.

Olympisch Stadion en Japan
Het Olympisch Stadion schrijft geschiedenis in 1928. Voor de eerste keer in de geschiedenis wordt de Olympische vlam aangestoken.
Daarnaast was het olympisch Stadion het centrum van een revolutie in de internationale atletiek. Voor het eerst mochten er vrouwen meedoen aan de Olympische Spelen.
Voor Japan waren deze spelen belangrijk voor zijn ontwikkeling. Ondertussen is Japan een supermacht met 132 Olympische gouden medailles, maar het begon allemaal in 1928 in Amsterdam. Daar was hoogspringer Mikio Oda de eerste Japanner ooit die een gouden medaille wist te behalen.