X
Abdijentocht Logo Abdijentocht Logo

30.05.2019

Abdijentocht - Run

Hemelvaartsdag is traditiegetrouw de dag van de Lampiris Abdijentocht, een 16 km lange tocht tussen de abdijen van Averbode en Tongerlo. Dat de bossen tussen Tongerlo en Averbode tot de mooiste stukken groen van België behoren is geen publiek geheim.

Klaar voor de 37e editie van dit unieke loopevent?

De Lampiris Abdijentocht is het tweede event van de Lampiris Nature Trail Series. Daarin doorkruisen de deelnemers al lopend de mooiste plekjes natuur die ons land te bieden heeft. Op zaterdag 30 maart mocht de Lampiris Crêtes de Spa de spits afbijten en na de Lampiris Abdijentocht op donderdag 30 mei volgen er nog twee events waar sportieve natuurliefhebbers van zullen smullen, de Averbode Nature Run en de Leuven Nature Run.

INFO INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN

ONLINE VOORINSCHRIJVINGEN

Je kan online inschrijven tot en met woensdag 29 mei, 23u59. Indien je inschrijft voor donderdag 16 mei, 23u59 geniet je van het voorinschrijvingstarief.

Kortingen zijn niet cumuleerbaar.

SCHRIJF JE NU ONLINE IN

TARIEVEN

  Geldig t.e.m. 16 mei Geldig tussen 17/5 en 29 mei
Abdijentocht 16 km voor lopers € 16 € 19
Korting geldig voor alle afstanden Inwoners van Herselt (2230), Scherpenheuvel-Zichem (3270, 3271 en 3272) en Westerlo (2260) krijgen een korting van € 1 bij voorinschrijving

Uniek technisch (100% polyester)
Abdijentocht T-Shirt

€ 12 € 12

Borstnummers worden vooraf niet toegestuurd, maar kan je op 30 mei afhalen in Tongerlo met het e-ticket dat je onmiddellijk na je inschrijving in je mailbox ontvangt (check zeker ook je spam!).

T-shirt

Bij inschrijving kan je een technisch T-shirt van de Abdijentocht 2019 bestellen. Dit T-shirt (100% polyester) kost slechts € 12.

Algemene voorwaarden

Indien je je inschrijft, verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van de Abdijentocht. Lees deze voorwaarden grondig na.

Reglement

Alle deelnemers dienen de veiligheidsinstructies van de organisatie te volgen.

Deelname gebeurt onder eigen verantwoordelijkheid.

Geef op je inschrijvingsformulier een geldig e-mailadres in, want enkel via dat adres ontvang je een week voor het evenement een bericht met de bevestiging van je startnummer. Je hebt je startnummer nodig om je deelnamepakket te kunnen afhalen.

Als je ter plaatse je inschrijving wenst door te geven aan een ander persoon betaal je € 5 administratiekosten.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Fietsen en gemotoriseerde voertuigen, niet eigen aan de organisatie, zijn verboden op het parcours tijdens de wedstrijd.

GROEPSINSCHRIJVING
(T.E.M. donderdag 16 mei – 23u59)

Wil je samen met collega's en vrienden de uitdaging aangaan? Online inschrijven kan tot en met donderdag 16 mei 2019, 23u59, enkel met online betaling.

ENKEL EN ALLEEN ALS JE MET 10 OF MEER DEELNEMERS (OVER ALLE AFSTANDEN HEEN ) BENT KAN JE JE INSCHRIJVEN VIA DE GROEPSINSCHRIJVINGSMODULE. Ben je met minder dan 10, dan kan je je inschrijving niet doorsturen en vervallen de reservaties via dat systeem.

BEN JE MET MINDER DAN 10 EN WIL JE TOCH SAMEN INSCHRIJVEN? DAT KAN! Het is mogelijk om meerdere personen toe te voegen via het individuele inschrijvingsformulier vooraleer je betaling te doen. Inschrijvingen toevoegen kan door op de knop "verder winkelen" te drukken als je de vorige inschrijving hebt ingegeven.

Daginschrijvingen
(donderdag 30 mei)

Abdijentocht 16 km voor lopers € 19

Uniek technisch (100% polyester)
Abdijentocht T-Shirt

€ 12

Opgelet: kortingen bij voorinschrijving zijn niet geldig bij daginschrijvingen.

 

 • Voor een groepsinschrijving met gezamenlijke afhaling moet je met minstens 10 personen zijn, ben je met minder dan 10, dan kan je je nog steeds als groep inschrijven maar dient elk groepslid zijn of haar deelnamepakket individueel af te halen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestigingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Vanaf het ogenblik dat je groep is afgesloten, kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • Heb jij je groepsinschrijving nog niet doorgestuurd en betaald op het ogenblik dat het maximum van 6.000 deelnemers is bereikt, dan krijg je een mail met de vraag jouw groep binnen de vijf dagen te betalen om jullie inschrijvingen alsnog te bevestigen. Opgelet! Van zodra het maximum bereikt is, zal je niemand meer kunnen toevoegen of wijzigen. Enkel nog betalen. Je krijgt ook enkel een herinneringsmail als er minstens één persoon in je groep staat ingeschreven.
 • Deelnemers die via een groep inschrijven zullen automatisch in dezelfde wave starten. (Deelnemers die tot een groep behoren zullen niet in de eerste wave kunnen starten. Enkel individuele deelnemers kunnen aan de eerste wave worden toegevoegd.)
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Programma donderdag 30 mei:

 • 11u00: start inschrijvingen Abdijentocht voor lopers in het Sporta Centrum, Tongerlo
 • Tussen 15u en 15u30: Start Abdijentocht voor lopers 16 km

Start Abdijentocht: Sporta Centrum Tongerlo (Geneinde 2, 2260 Tongerlo)
Aankomst Abdijentocht: Domein De Vijvers (Judocus Pauwelslaan, Averbode)

 

De organisatie raadt de deelnemers aan om te parkeren aan Domein De Vijvers, Judocus Pauwelslaan in Averbode (aankomst) waar een ruime en gratis parking ter beschikking is.

Lopers kunnen vanaf 12u00 de gratis pendeldienst nemen naar de start in Tongerlo. We raden aan om voor 13u30 de pendelbus vanuit Averbode naar Tongerlo te nemen. Enkel deelnemers (op vertoon van bevestigingsbrief/mail) of lopers die zich willen inschrijven worden toegelaten op de pendelbussen.

Parkeer je in Tongerlo? Tot 18u00 zijn er continue pendelbussen tussen de parking van Domein De Vijvers en het Sporta-centrum in Tongerlo.

Opgelet: de organisatie voorziet voldoende pendelbussen, maar op piekmomenten kunnen er (langere) wachttijden ontstaan. Wie dit absoluut wil vermijden, voorziet best in eigen vervoer. 

 • exclusieve herinneringsmedaille
 • kleedkamers voorzien in Domein De Vijvers in Averbode en Sporta centrum Tongerlo
 • abdijbier voor iedere loper
 • gratis vervoer van sporttassen tussen start en finish
 • correcte km- en tijdsaanduiding
 • uitgebreide bevoorrading onderweg en aan de finish: 3 maal onderweg (water) & aan de finish (AA drink)
 • uitslagen beschikbaar op www.lampirisabdijentocht.be
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijden. Klik hier voor meer info.
 • elektronische chip

De tijdsmeting voor de Abdijentocht gebeurt door middel van een elektronische chip. Deze chip, die aan de achterzijde van het borstnummer is bevestigd, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname.
Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen en moet na de wedstrijd niet meer worden gerecupereerd.

Mogen we vragen om het borstnummer niet te plooien en de stickertjes op de chip niet te verwijderen. 

Op donderdagavond 30 mei kan je hier de resultaten terugvinden met:

 • de individuele looptijden (incl. nettotijden)
 • de algemene rangschikking (op basis van nettotijden)
 • de rangschikking met onderverdeling mannen/vrouwen

Bekijk de uitslagen van 2018

De NN Running Club is een sportieve community waar je beloond wordt voor je activiteiten en je engagement. Log je stappen en je sportsessies, geef anderen een motiverende schouderklop door hun activiteiten te liken en nodig je vrienden uit om NN coins te verzamelen. Deze credits kan je in de webshop gebruiken voor exclusieve items en voordelen. Daarnaast vind je op deze inspirerende site tal van tips & tricks van de clubexperts en kun je regelmatig deelnemen aan toffe challenges, individueel of in team. Werken aan een gezonde, energieke levensstijl was nog nooit zo leuk! Lid worden van de NN Running Club is heel eenvoudig en volledig gratis.

Lid worden van de NN Running Club

Goede doel

To Walk Again is het geesteskind van Marc Herremans. Sinds 2003 zamelt de stichting fondsen in om sport voor mensen met een fysieke beperking te organiseren. Onder de vleugels van Sporta worden het heel jaar door fitnessactiviteiten, sportinitiaties, themadagen en vakanties georganiseerd. Steun To Walk Again en realiseer de broodnodige, sportieve droom van jongeren en volwassenen met een fysieke beperking! Voor giften vanaf €30 ontvang je een fiscaal attest.

Bij je inschrijving voor de Abdijentocht kan je € 5 extra storten voor To Walk Again.

Meer info vind je op www.towalkagain.be

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in hoe je ons evenement hebt ervaren. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën.
Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie

ORGANISATIE

Sportinez & Golazo sports

Schoebroekstraat 8
3583 Paal
T: 0032 11 45 99 00
E: info@golazo.com

Golazo Sportinez